Äntligen har det slutat att blåsa

Fortfarande kyligt med endast +11, vilket är kallt för årstiden. Förra året hade vi strålande sol och varmt. Parasollet var uppe och vi föredrog att sitta i skuggan. Idag hade JR på sig handskar för andra gången på tre år, när han tog teslan till bageriet. Kollade väderleksrapporten och troligtvis blir det minst fyra grader varmare i morgon. Hoppas att det stämmer för mitt ben behöver varmare väder då det värker så i kylan. Men vi håller humöret upp och vet ju att snart blir vi svettiga bara vi nickar med huvudet.

Idag ville hundarna gärna gå till baksidan eftersom det inte blåser. Kuma var nyfiken på grannarna och spanade in i deras trädgård, men de var inte där. Tro det eller ej men jag kunde faktiskt ta en mogen kumquat och hacka ner den i juicen som jag pressade. Kuma fick en ordentlig borstning av JR, vilket var behövligt.

Turbo är så fascinerad av grannens hönor som trippar omkring fritt i deras trädgård. Tre stycken damer med tjusiga fjäderskrudar och de har alla tre olika färger. Idag såg jag även en härfågel som gjorde damerna sällskap och följde efter dem. Så liten jämfört med hönorna. Vet inte om det är samma som bodde under vårat tak förra året, men de kanske kommer tillbaka till sina gamla områden. Tror inte de bor hos oss detta år och det är i och för sig skönt då vi slipper ta hänsyn då vi ska in i tvättstugan/verkstaden.

Vi har gjort rent golven idag och det doftar lavendel i hela huset. Så nu fortsätter vi april månad med förhoppning om varmare väder. Jag är så glad att tulpanerna klarade blåsten och fortfarande pryder vår trädgård. Ser fram mot att rosorna ska blomma för nu har jag alla plantor som jag tänkt mig.

I morgon är det en väldigt speciell dag för oss och det avslöjar jag om då. Med önskan om en bra start på veckan, drar jag mig tillbaka och sjunker ned i soffan.

4 svar på ”Äntligen har det slutat att blåsa

  1. Härligt att bli av med den envisa blåsten. Den kan ju pina livet ur en.
    Spännande med hönorna.
    Rak stjälkad tulpan med högburen blomma, så vacker.

  2. +11 låter som en dröm … På Udden har vi vaknat till -1,8 och ett nytt tjockt snötäcke som effektivt täcker in vårblommorna som – liksom vi – trodde att det var vår! 🙁

Lämna ett svar