Resan fortsätter…

Lovade ju att fortsätta berättelsen om gårdagens resa. Den var ju inte så lång utan endast 15 mil men väldigt trevlig. Vi hade inte riktigt klart för oss exakt var slutmålet låg så det blev en del på känn.

Men vi körde längs Medelhavets kust och jag spanade ivrigt efter rosa pelikaner, som inte var hemma när vi körde förbi. Ett par vita såga jag men varför ödsla tid på dem? Skämt åsido så hann jag inte fota därav de uteblivna bilderna på fåglarna.

Härliga vyer när vi kör. Ett stort vinfält och där borta havet. Vi trivs ju som jag tidigare sagt i öppna landskap, skåningar som vi är. Okej, jag är invandrare där också men har precis som Ulf Lundell anammat öppenheten och lämnat skogen därhän. Men är inte detta vackert?

Vi hade kommit fram till Agde som har en väldigt rolig rondell. Här svängde vi vänster mot Sete som vi varit i tidigare.

Efter en liten felsväng kom vi rätt. Tack gode gud för rondeller så man kan vända om och komma rätt. Här kör vi precis vid Havskanten kan man säga för det är endast några hundra meter tills vi kan doppa tån i vattnet. Men vi ville inte det så vi körde på mot staden Séte som är en stor fartygshamn. Man lossar båtar från Afrika och härifrån kan man ta färjan till många olika destinationer.

Man får riktig medelhavskänsla i denna stad och under sommaren är det full fart här med turister. Det vill säga då det inte råder pandemi. Hit ska vi köra och strosa runt i hamnen senare. Nu gjorde vi vanligt och körde förbi. Har de en ställplats här så kan det bli några helger här nere. Det hade varit roligt. Vi behöver ju inte stränder eller hav, men trevliga promenader hade varit trevligt.

Jag gillar verkligen denna stad trots att den är så stor. Men vill bara besöka den och sedan åka hem till vår by. Den ligger så fint mellan havet och Etang de Tau. Vilket kan beskrivas som en insjö från havet där otaliga musselodlingar finns. Vi såg en del segelbåtar kryssande runt i etangen men inte en enda rosa flamingo. Det är väl inte meningen att vi ska se någon. Men skam den som ger sig. Vi hittade till Méze med hjälp av google maps som jag tog hjälp av. Tog fler foton av ostron och musselodlingarna som inte blev till något då jag kommit åt en knapp på kameran eftersom jag satt med JR:s mobil i handen och gooogle maps, samtidigt som jag försökte fota. Det fungerade alltså inte riktigt bra. Lite tråkigt men vi har bestämt oss för att komma tillbaka hit och då kommer det fler bilder.

Vi stannade till nere vid den allmänna parken i Méze och såg denna trädgård som var planterad med endast kaktusar. Precis efter att vi körde från staden som verkar vara en väldigt trevlig sådan, hittade jag problemet på min kamera. Eller rättare sagt vad jag tryckt på för knapp. Med alla dessa trevliga restauranger blev det dags för middag då vi kände av en viss hungerkänsla. Sedan körde vi hemåt.

Som de hundvänner vi är tog vi med oss maten hem och tyvärr hände det en liten olyckshändelse då JR var och köpte vår middag. Kuma orkade inte hålla sig och bajjade i Mackan. Tur vi hade soppåsar och papper med oss men fy fasen vilken lukt. Men det var vårat fel för vi borde ha tagit ut honom innan JR gick och handlade. Men det ordnar sig ju och det finns ju bikarbonat som tar bort all lukt.

Vi har redan planer på en ny tur nästa vecka och det till ett ställe vi varit på flera gånger på semester tidigare.

Idag har JR börjat plocka in allt porslin från Mackan och vi ska diska rent allt samt sortera bort det vi inte behöver. I morgon är det kokkärl som gäller och bestick. Vi har ju negligerat allt sådant under en lång tid men känner att det är dags då vi har en lång tur i snar framtid. Vi vill ha allt i ordning och aldrig för mycket med oss.

Ha det så gott!!!

2 svar på ”Resan fortsätter…

  1. Underbara bilder över härligt öppna landskap.
    Rondeller är så bra när man inser att man missade rätt utfart.
    Vad jag tycker synd om Kuma som inte lyckades hålla sig. Tror han skämdes väldigt mycket. Kanske är det lite problem med han nu har blivit rätt så gammal?

Lämna ett svar