Vi tog en liten sväng

Det blev en tur på ca 15 mil idag. Passade bra att vi planerat in den idag då vädret ville vara tjurigt med mest moln. Varmt var det så vi körde med västar och ingen värme på i bilen. Hundarna har ju päls.

Alla dörrar låsta och så även grinden. En snabb blick och sedan körde vi iväg. Ser att det är dags att JR kör högtryckarn på huset här och där efter vintern. Lite piffing behövs.

Jag är spanare till höger då vi kör ut på vägen som går förbi byn. Inte mycket trafik så här svängde vi vänster bort från bergen. Det var inte dit vi tänkte oss idag då det såg lite småregnigt och ännu längre bort snöigt ut. Mot Medelhavet som vi har ett par mil till rakaste vägen. Vår by är belägen bland en knippe byar strax utanför Bèziers, vi har tio minuter dit och ringleden som går runt staden.

Gula vårblommor har kommit fram och det kryllar av dem vid vägen. Vi har inte tussilago men vi har andra gula blommor och jag såg även afrikas blå lilja växa i diket på vägen. De jag har i trädgården har blommat över redan. Vackra blommor tycker jag.

Vi körde ner mot Vias och här tänkte jag ett fint foto på Canal Midi då JR passade på att göra en inbromsning så jag for framåt. Så jag bjuder på ett stycke dörrstolpe mitt i det vackra och hoppas ni har överseende. Försökte även redigera bort stolpen men mitt fotoprogram vägrade och tillslut gav jag upp. Men platanerna är ju fina.

Men här lyckades jag ju redigera bort en del oviktigt och ja det är en liten bro över kanalen, som vi inte körde över. Tror det endast är för cyklar och gående. Men här kan man vika av till höger mot Portiragnes och den hundvänliga stranden om hundarna vill bada. Det ville varken Kuma eller Turbo. För kallt i vattnet sade Turbo och Kuma vägrar bli våt om tassarna. Så vi fortsatte ner till Vias plage för att återuppliva minnen. Det var här vi stod den längsta tiden då vi väntade på att få nycklarna till vårat hus.

Denna tjur har vi passerat många gånger då vi tittat på hus, handlat mat och jag kan inte säga att jag saknat den. Det var skönt när jag vinkade hejdå till den för snart tre år sedan. Idag tyckte jag att det ändå var rätt trevligt att köra förbi och tänka tillbaka.

Innan stranden som egentligen heter Ferret plage ligger ett stort nöjesfält Europark och man kan även åka kanalbåt härifrån. Alltså där någon annan rattar båten och man slipper bry sig om annat än att njuta. Idag när vi körde förbi såg vi hur de håller på att förbereda öppnandet som ju år i helgen då påskloven startar här i Frankrike. Såg även hur de putsade och fejade på de olika poolerna som finns här. Men som temperaturen är nu så kanske det blir dåligt med badande just nu.

Efter en snabb titt vid ställplatsen där vi stod svängde vi höger och jag tänker fortsätta berätta om var vi hamnade i morgon.

Ni får bärga er tills dess.

.

2 svar på ”Vi tog en liten sväng

Lämna ett svar