Idag var det dags

Jag var djärv och tryckte upp jalusien utan att titta efter i mobilen vilket väder det var. Solen flödade in och det var bara så härligt. Brokadgardinerna ger fin inramning och skydd mot det skarpa skenet. Väldigt nöjd att jag bytte gardiner till dessa. De ger lite budoarkänsla och man känner sig omfamnad. Nåväl, jag insåg att vi som vanligt fått en sovmorgon och det var dags att komma igång. Idag måste vi få ordning på detta med soffan kända jag och JR skred till verket efter att vi ätit frukost. Notera att det blev frukost idag. Han ringde upp BUT i Beziers och försökte prata med damen i andra änden. Men det var en väldigt otrevlig typ som inte ville prata lite långsammare som JR bad om för att förstå vad vi skulle göra. Det enda hon sade var att detta var Frankrike. Jaha, det går alltså inte att prata långsamt här enligt henne. Tur att inte alla är så här, utan klarar av att prata långsamt. Vi brukar klara oss bra då.

Så vad gjorde JR? Ringde till Monsieur C som lovade komma förbi om ett tag. Våra vänner Mac Scott vars fru är fransyska var inte hemma så vi tog vår andra livlina. Allt ordnade sig och soffan kommer på onsdag nästa vecka, samt att vi får hjälp med bortforsling av vår nuvarande soffa. Bara att ställa utanför grinden och ringa till kommunen så hämtar de soffan nästa dag. Service kallar jag det.

Under tiden JR ordnade med soffan tog jag tag i lilla snabeldraken Duster och lät den arbeta en stund inomhus. Vi är så nöjda med vårat tillskott i rengöringsgruppen. Vi har ett fint gäng där nu som verkligen gör sitt jobb med lite handkraft från oss. När vi vinkat hejdå till vår vän var det dags att göra lite röjning.

Det luktar alltid så gott om en nyklippt gräsmatta. Jag härjade runt nere i rabatten med min B&D. Fasen vad det har växt nu under regnet som kom. Det är så tjockt gräs och så mycket ogräs. Men gräsmattan blev väldigt bra och rabatten ska få sig en till ansning om någon dag. Måste se hur min första klippning blev före jag gör något mer.

Nu först måste jag ansa här bland rosorna som fått så många knoppar. Hoppas vädret håller i sig nu och vi blir klara med trädgården innan det är dags att åka iväg. Nu blommar våra Red Robin och visst är de vackra? Men den till höger verkar inte vilja blomma i år. Nåväl den fattar väl galoppen till nästa år då.

Söta små blommor är det. Hoppas alla bin och getingar tycker om dem. Jag gör det i alla fall. Lördag i morgon och nu ska vi fokusera på andra saker än soffan. Skönt att ha det ur världen eller förhoppningsvis ordnat. Jag är väl inte lugn förrens den anländer.

2 svar på ”Idag var det dags

  1. Hoppas nu att soffan kommer så du kan få lite lugn på den fronten.
    Gräsmattan ser väldigt grön och fin ut. Väldigt söta små blommor.

Lämna ett svar