Valdag

Jag har varit en hel del nervös inför årets val här i Frankrike. Madame Le Pen har lirkat sig närmare en presidentpost, men nu efter första prognosen ser det ut som att Macron får fortsätta i fem år till. Tror inte att jag var den enda som gav en lättnadens suck ikväll.

Vaknade till en regnvåt trädgård och med Turbo smetad runt JR:s huvud, kan jag svära på att det har åskat en del under natten. Eftersom både jag och JR tar allergitabletter just nu så sover vi väldigt djupt. Någon åska har vi inte hört och inte heller något regn. Men när vi kör ska vi hålla uppe med tabletterna för det tar sådan tid att vakna och huvudet känns luddigt inuti. Det fungerar inte då vi vill stiga upp tidigt på morgnarna. Vår H som ska åka med oss upp är ju mycket van att vakna tidigt så han vill säkert komma iväg så fort det går.

Solen kom tillbaka efter ett par timmar och solen värmde riktigt skönt. Vår granne vinbonden monsieur S hade party idag och det var som vanligt idel herrar som drack grogg och hade diskussioner där känslorna svallade. Kanske var det någon slags valupptakt eller vaka. De gav upp strax före klockan femton så någon vaka kan man väl inte kalla det. Kuma höll uppsikt över alltihop men tyckte att det blev för stökigt så han vände tillbaka till framsidan. Jag gick runt själv och tittade på alla växter.

Här luktar det gott ska jag säga. Rosmarin, timjan och något till som jag glömt. Men växer gör det och nu när det blir sol och värme igen så kör det igång ännu mer. Vi har ju en del planer och eftersom vi inte har bråttom så får det bli när det blir.

Nämnde jag att väderprognoserna ser mycket bättre ut framåt än de varit tidigare. Sol och värme behöver vi ha nu. Min ankel och ben mår bättre nu och jag har inte ont.

I morgon ska vi köra iväg och köpa en bäddmadrass till soffan som kommer denna vecka. Nu lyssnar vi på Macrons segertal och mår så bra.

2 svar på ”Valdag

  1. Vädret kan väl egentligen bara bli bättre nu tycker jag. Skönt att slippa ha ont nu när det blir varmare.
    Hoppas bäddmadrassen kommer att passa.

Lämna ett svar