Inköp slutfört

Vädret har stabiliserat sig till det bättre igen och det gör oss väldigt glada. Idag var ingen dag att dra benen efter sig för vi hade ett uppdrag att utföra. Därför klarade vi av både frukost och tvättning snabbt. Jag satte lakan i tvättmaskinen och så placerade vi oss i Mackan.

Vi tog en annan väg ut ur byn och nu har allt blivit så fint på huvudgatan upp mot torget. Städning av gatorna sker varje torsdag i hela byn,

Okej, pilen visar höger men vi skulle inte till vårat centrum för handel utan till vänster in i rondellen och vidare mot vad vi trodde var en möbel och hushållsaffär. Alltså mot Narbonne.

Lite soldis borta vid Pyrenéerna men inte så mycket trafik. Fast en hel del husbilar började dyka upp och så kom jag på att det är skollov mellan 23/4 till den 9/5. Alltså många som är ute på en semestertur. Tror detta är början på husbilsåret för många här nere. Vi så flera tyska och belgiska husbilar.

Vi kom fram till Brico Depo där vi trodde affären vi skulle till var belägen. Men inte då. Ingen fara vi vände nosen tillbaka till Beziers och But. Kom fram dit och JR gick in. De höll på att bygga om så det var rörigt sade han. Men det enda han hittade var en madrass som kostade lika mycket som soffan vi köpt. Ska vi inte ha fastslog jag, och googlade fram affären vi hade tänkt oss. Efter 8 minuter var vi framme. JR:s tanta i mobilen lotsade fram oss bra.

Här hade de rätt bäddmadrass till hyfsat pris. Mycket nöjda med vårat köp, var det dags att återvända hem. Jag lotsade utan hjälp oss ut från detta handelsområde utan gooletanten. Jag har ett väldigt bra lokalsinne och hittar i städer jag aldrig varit i tidigare utan större problem. JR är precis tvärtom och kan irra runt i en affär hur länge som helst utan att hitta en enda vettig sak som vi behöver. Alltså har han uruselt lokalsinne och därför litar han på till hundra procent. Blir inga diskussioner om jag säger sväng höger, utan han gör det utan att käbbla mot.

På okända vägar men åt rätt håll visade det sig. Jag kan detta.

På hemväg då och med en madrass till soffan. Vi har verkligen en fin väg hem och jag njuter varje gång vi kommer här. Byarna ligger som pärlband och vår by ligger mitt i vinfälten. En gång bodde romare här och katarer. Trakten är rik på historia och precis utanför vår by ligger ett boställe där en romersk vinbonde bodde. Det ska vi försöka luska vidare på. Nåväl han var ju inte vinbonde som de är idag utan det var nog mer för husbehov. Fast det är väl början till alla vinodlingar här nere i södra Frankrike.

Äntligen hemma och det är ju här vi vill vara. Första rosen har börjat slå ut och ni ska få se hur vacker den blir om någon dag.

Presidentvalet gick bra enligt vår åsikt. Så nu håller vi tummarna för att resten av året ska bli lika bra.

2 svar på ”Inköp slutfört

  1. Så fina omgivningar ni har där. Gillar dina bilder.
    Ser framemot att få följa rosen/rosornas utveckling.

Lämna ett svar