Fortsatte med förberedelser

Dagen bjöd på precis det väder vi hade bett om. Därför kunde vi göra precis det vi hade planerat. JR började med att tvätta taket på Mackan. Det gör han alltid här hemma innan han kör ner till biltvätten nere vid verkstan. Så det gjorde han efteråt och fick samtidigt kolla trycket på däcken, vilka behövde en hel del luft. Jag pressade de clementiner som inte fick plats i tillbringaren tidigare och lade in alla torra lakan i linneskåpet. Sedan tog jag på mig handskarna, påsen med majsfrön och min B&D. Gick till baksidan och såg JR segla förbi på gatan nedanför i Mackan. Gör ett nytt försök i år och hällde i majsen i en kruka jag har fylld med jord. Vete tusan vad jag stoppat i den men tillslut ska väl något ploppa upp. Roligt är det i alla fall.

Men mitt egentliga arbete idag var att rensa bort ogräs vid rosorna. Det har växt något otroligt och med åtskilliga pauser fick jag bort det mesta. Hämtade en liten öl för det var varmt i solen. Tillslut kände jag mig nöjd och satte mig vid lilla bordet för att vila ryggen. Kom på att det var en del grenar i citronträdet som behövdes klippas bort. Så jag var absolut inte färdig. Men jag suckar inte för jag behöver gå så mycket som möjligt, även om benet värker eller ryggen säger sitt ner!!! Så lyder jag endast korta stunder och går gärna extra rundor bara för att….

Lovade visa rosens utveckling och såhär var den idag

Den är så vacker med gult i mitten. Jag har ju planterat lite olika sorter och var och en av dem är helt fantastisk. Denna ros brukar alltid vara först och sedan kommer de andra för alla har knoppar som slår ut vilken dag som helst.

Så var beredda på fler rosor för jag är så förälskad i dem. Tyvärr, missar jag säkert någon då vi måste ge oss iväg. Det gör mig inte glad..

Blev klar med mina göromål ,Turbo och jag placerade oss på trädäcket och väntade på att JR skulle komma hem. Så skönt att vila min rygg som nu skrek sätt dig ner!! Jag följde den uppmaningen och hann även ge hundarna deras middag innan vi kunde se Mackan sakta backa in på sin plats vid grinden. En glädjens stund för hundarna.

Vi satt ute ett tag tills det började kännas lite kyligt och det var dags för vår middag. +17 ikväll och jag lånade JR:s fleeströja när jag gick ut med hundarna. Men i morgon är det varmt igen ute.

Stora dagen för oss i morgon då vi ska bli med ny soffa. Hoppas vi och håller våra tummar hårt.

2 svar på ”Fortsatte med förberedelser

  1. Vad flitiga ni var i går. Jobbigt med ond rygg. Ogräset är alltid det som växer snabbast så det gälle ju att hålla efter det.
    Hoppas soffan kom idag!!

Lämna ett svar