Det kom paket

Lite spända var vi idag om det verkligen skulle komma en soffa. Det gjorde det och det var paket, ribbor och lite till. Men det medföljde även två raska gossar med en stor påse med skruvar och verktyg. Jag satt i sovrummet när de satte ihop soffan och sedan kom JR och ville ha sin plånbok då gossarna var villiga att ta med vår gamla soffa för en liten slant. Så vi slapp bära ut den och min rygg jublade. Tror JR:s gjorde det också. Snabba var de också så min väntan blev inte så lång.

Tadaaa.. Ett stycke bäddsoffa på plats och det blev riktigt bra. Först tyckte inte JR att överdraget var så snyggt, men jag tror att det var för att vi egentligen ville ha ett annat. Då hade vi fått vänta ännu längre. Men som jag sade att vi kan alltid beställa det andra sen om vi vill. Fast nu verkar JR tycka att detta ändå är rätt snyggt och att vi kan lugna oss med ett nytt. Så jag tror att vi stannar här. Tror vi har en linslus i familjen som alltid dyker upp när man ska ta ett foto.

Förutom att jag sopade den gröna mattan har jag inte gjort annat än tittat på när vinfältet blev rensat från ogräs.

Halva klar till lunch och sedan blev det tyst i ett par timmar. Jag placerade mig på trädäcket och JR gjorde mig sällskap. Så skönt att sitta i skuggan av parasollet och bara vara resten av dagen.

Traktorn kom tillbaka och så blev andra halvan rensad . Bra gjort och nu kan vi känna oss lugna. Lustigt att det kändes som fredag idag men det kanske berodde på att soffan kom. Det är bra nu.

Mmm… blev ju bra det där. Vi har inget att klaga på. Kvällarna är fortfarande lite kyliga tycker vi och går gärna in när jag börjar bli kall om fötterna. Har ju inga strumpor på mig om dagarna nu. Så härligt och befriande att gå barfota ute. JR fegar ut lite fortfarande och har fortfarande strumpor på.

Dags att göra klart intyget åt H inför hans flygresa. Vi hjälper honom med det eftersom han arbetar hela dagarna och inte har tillgång till en dator då, när han kommer hem har han det en del rörigt då de håller på att byta ut alla hans fönster. Tror det blir skönt för honom att komma bort några dagar.

Tänk, det är en vecka kvar tills vi ska köra uppåt. Vi har en del huvudbry om vilka kläder som ska tas med. Nåja inget vi ligger vakna om nätterna och grubblar över.

10 svar på ”Det kom paket

 1. Ser ju så bra ut med nya soffan. Så bra ni fick den idag och dessutom den gamla bortforslad.
  Vinfälten ser så fina ut och grönskan kommer nu snabbt. Så vackert det är!
  Hoppas nu är H kommer att sova gott i den nya bäddsoffan!

 2. Även vi har beställt en ny soffa, kommer i början på juni. Snart Valborg och säkert halvsvalt på kvällen som vi är vana vid. Sonen har räddat en valp från Irland, född som tur på ett hundhem, mamman hittades ute, så hon har inte blivit illa behandlad. Så vi fick vara valpvakt idag då sonens frus pappa skulle begravas. Det blev tokigt, valpen har inte hunnit vara hemma hos oss ännu och for runt som en osalig ande och Frasse blev arg till slut. Jäkla soppa, Frasse stängde vi in i sovrummet där satt han och pep, medans Molly fortsatte runt, runt. Mig ville hon inte alls hälsa på, otrygg så klart har ju nyss kommit, bara varit här 1 1/2 vecka och landat bra hemma hos sonen med familj. Frasse o Anders har promenerat med valpen och sonen och varit med hem till sonen efter promenad, det har gått bra. Men vi hade inte hunnit låta henne med sonen hälsa på hemma hos oss. Massa Kram till dig, tänker på dig när vädret visas på tv:n, kollar vad du har för väder. 😂

  • Alltid lite rörigt innan en ny hund landar. Känner verkligen igen detta.
   Vi har +25 på dagarna nu så mitt ben mår bra.
   Vi ska tyvärr upp till Sverige om en vecka och förnya våra pass. Men det blir bara en snabb tur och sedan kör vi hem igen.

   • Oj, ni har väl kollat in hur lång tid det tar att få pass i vårt land, ni vet väl det att passtillverkningen är helt ur spel? 🌷

   • Vi har bokat tid i Ystad och har bokningsnummer. Var tidigt på det och gjorde det redan i början av mars. Sedan får de skicka ner dem till konsulatet i Toulouse. Våra pass går inte ut förrens i september så jag hoppas vi får de nya tills dess. 🙏💐

   • Det är ju många svenskar som har sommarhus nere vid Medelhavet och de började skriva om att det var svårt att få passtid.
    Vi skyndade oss att boka då och Ystad hade bäst tid och datum. Tänka sig att för fem år sedan var det dropin i Trelleborg.

 3. Vilken flax med leveransen! Vi har haft kvadrupel-otur med våra senaste leveranser, som varit ordentligt försenade. Det har inneburit att badrummen fortfarande inte är helt klara och vi måste ner en sväng till innan det är dags för sommarvistelsen. Fast det är ju inte alldeles oävet att vara ”tvungen” att åka ner till Murviel!
  Nu har jag en rosfråga till dig; var trivs dina rosor bäst? Vill de ha skugga någon del av dagen, tex mitt på dagen? Ser så mycket fina rosor både hos dig och på andra konton och tänkte gå loss i höst, när vi planerar längre sejourer i vårt hus!

  • Alla mina rosor står i solen och det är i princip hela dagen. Visste inte om det skulle bli bra, men provade då jag hade rosor i Skåne som också hade sol hela dagen.
   Vi fick ändå vänta på soffan i sju veckor och vi trodde att vi var ute i god tid.

Lämna ett svar