Förberedelserna fortsätter

Om vi inte hade en sån skön säng hade i kanske tänkt prova bäddsoffan, men jag avstår inte min säng. Vi har memorymadrasser och jag sover som en ängel på ett moln. Tidigare har jag haft en del problem med att ben och armar somnat, Inte så mysigt kan jag intyga. Nu har jag oftare en sammanhängande sömn som gör att jag är riktigt utsövd. Men vi är så nöjda med soffan.

Jag bestämde mig för att tvätta våra handdukar och badlakan idag och när de var klara hängde jag dem ute på tork. Första gången i år jag torkar tvätten utomhus. Allt blev torrt på några timmar och det kändes så bra. Ska köra lite kläder i morgon och hoppas att vädret är lika trevligt som idag.

Det växer ju otroligt snabbt nu så jag var tvungen att ansa en del i rabatten här på framsidan. Som jag sagt tidigare så finns det alltid något att göra när man har en trädgård. Men vi har inte jobbat hela dagen. JR har suttit på ändan och rensat ogräs på uppfarten. Det är inte klokt hur stel man blir av att sitta på hårt underlag. Åldern tar ut sin rätt tydligen. Men vi har växlat ner nu och det är inte en katastrof om vi inte blir klara med allt på en dag. Det finns fler dagar att göra saker på. Därför satte vi oss på stolarna och gjorde ingenting mer än njöt av att bara vara. Vi har ju en del att gå igenom så allt är klart till resan. Det känns lite som att vi är ringrostiga och det beror nog på att vi inte varit på långturer de senaste åren. Men vi kommer nog in på det rätt snart.

Då var det endast soptunnan som skulle rullas bort till tömningen. Gick bra tycker Turbo och nu så var det vattning som skulle göras. Jag har ju ansvaret för alla växter i krukorna och JR för de övriga. Japp, jag har lämnat förtroendet för mina älskade rosor till honom. Ok, jag går ju mina inspektionsrundor så helt har jag inte släppt det. Man får titta på bladen och se till att de mår bra. Jag har blivit helt begeistrad i rosorna och funderar hela tiden på var jag kan plantera fler. Men jag har inte bråttom utan väntar tills jag är helt säker.

Redan fredag i morgon och nu närmar det sig verkligen. Tänker att göra korta inlägg under resan upp eftersom jag inte vet om vi har internet eller inte. Blir något foto och ett par rader. Men jag kommer ta många foton som sedan kommer i inlägg när bi kommit hem igen. Om vi klarar de sträckor som planerat återstår att se men vi har räknat med förseningar som köer mm.

Fasen vad jag kommer att sakna mina älskade rosor och längtar att vi redan var hemma igen.

4 svar på ”Förberedelserna fortsätter

 1. Har ni aldrig fungerat över självbevattning? Det är ju det vanligaste i heta sydfranska trädgårdar och offentliga planteringar. Typiska med sina svarta slangar i rabatterna. Vi hade det i häckarna och i alla rabatter och det var helt perfekt. Vi hade dessutom inte sån ”grön matta” som ni utan enligt rekommendation från vår trädgårdsanläggare konstgjord helt verklighetstrogen gräsmatta. Som aldrig torkade ut och blev ful, inte behövde vattnas och höll sig grön, fräsch och ogräsfri alla åren. Tålde till och med kisskvättar från vår lilla hund utan att få fläckar då det var poröst material.

  Men det kanske är svårt för er med tanke på att era hundar mest verkar vistas i trädgården och göra sina behov där? Självbevattning har ju annars den stora fördelen att man kan resa bort utan problem, både längre tid och över en helg trots canicule och annat. De kan placeras i stora krukor dessutom och är tidsinställda om man vill det. En tanke kanske?

  • Jo, vi har funderat på det och i framtiden kanske vi har självbevattning på en del ställen. Konstgräs har vi lagt på stenplattorna på framsidan och vi ska lägga lite mer. Men JR ska bygga mer trädäck vid poolen så vi avvaktar tills det är gjort.
   Men som du säger är det praktiskt med vanligt gräs då vi har stora hundar. Vi kan inte gå ner till vinfälten när det är varmt då deras tassar kan få brännskador. Så vi har gräsmattan lite för deras skull också.

 2. Ja allt får ju ta sin tid och ni kommer på efterhand vad som är bra just för er. Jag tror jag uttryckte mig luddigt när jag skrev om konstgräs. Det som ni har lagt på stenplattorna är en annan sak, mera som uteplats-matta. Konstgjorda gräsmattor läggs på sand/jordunderlag precis som ”naturliga” för att få rätt svikt vid beträdning. De nålas också fast vid underlaget och kommer i rullar precis som riktigt gräs. De har tjocka, korta grässtrån och ser ut som nyklippt verkligt gräs. Finns i olika prisklasser och är inte billigt men eftersom vattning av en normalstor gräsmatta under sommaren kan kosta upp till 25.000 kr lönar det sig direkt, själva tyckte vi det var urfult med brun uttorkad gräsmatta så vi bytte ganska snart till detta och var supernöjda! Skönt att slippa ogräs, vattning, klippning och alltid ha en välskött trädgård!

  • Aha, då förstår jag. Men det blir nog inte aktuellt för oss tror jag. Inte snyggt med brun gräsmatta, men det hade vi även i Sverige. Vi är väl vana.

Lämna ett svar