En dag med administrativa tecken

Blev lite skärrad av rubriker om att konton på Swedbank blivit tömda och visat felsaldo, så jag var snabbt in på mitt konto. Men allt var som det skulle där. Jag har ju två banker för säkerhets skull och JR har också det men en fransk sådan. Efter den titten kunde jag fortsätta med dagen och det första vi gjorde var att checka in H på flighten till måndag. Lite gnäll från JR och jag fick ta över det hela. När den saken var avklarad blev det frukost. Det blir varmt idag kunde vi konstatera.

Något jag borde gjort för länge sedan var att scanna in våra vaccinpass i mobilerna, så det var dags för det idag. Det gick på ett huj med JR:s men i min kluddade det. En avinstallation och nyinstallation av anticovid som appen heter här i Frankrike, så fungerade det perfekt. Dags för mig att gå över huset med mitt trollspö. Våt trasa med Caroline och allt damm borta och god lukt inomhus.

JR drog loss med gräsklipparen och gräspollen flög i luften så jag nös som bara den. Men det luktar gott av nyklippt gräs.

Ojdå, det är ju valborsmässoafton idag vi kan ju inte klaga på vädret. Lite snacks ute till en liten öl för oss och tuggpinne till hundarna. Jag funderade på nästa administrativt arbete som behövde göras och JR kände sig lite stressad. Jag tog det lugnt och väntade ut hans stress, som lade sig snabbt. Han behövde en dusch och sedan var allt som vanligt igen.

Ser fint ut när det är nyklippt. Men om några veckor är det mer gult än grönt. Det gör ingenting för vi eftersträvar inte den perfekta trädgården och rosorna mår bra ändå. Allt är lite senare än tidigare år men nu spirar det av bara den. Massor av knoppar på rosorna och det kommer att bli så fint.

Tror vi struntar i både eldar och festande ikväll. Det tillhörde ungdomen och jag har många fina minnen från studenttiden i Uppsala. JR har sina från tiden i Lund fast han verkar ha pluggat väldigt hårt hela tiden. Inte så mycket festande för honom. Men så har han alltid haft hårda krav på sig själv och landade i några fina jobb sedan som vi har nöjet av att njuta av nu under pensionen. Så nu firar vi denna afton i lugn och ro.

Men så var det mitt sista administrativa då. Jag har lagt in några poi som det heter på husbilsspråk. Ställen där vi kan stanna över natten på när vi kör uppåt Europa. Vi får se vad det blir och jag har stort förtroende för Alva vår nya Gps. Men först ska H hämtas på flygplatsen i Montpellier.

I morgon kan vi slappna av och ägna oss åt det vi brukar. Sedan njuta av vår dag tillsammans.

2 svar på ”En dag med administrativa tecken

  1. Är det inte det ena som ska göras så är det andra. Lite omväxlande uppgifter så både kropp och hjärna får jobba lite.

Lämna ett svar