Från Danmark till Tyskland

Mobilen på väckning som vanligt på denna resa och efter en rastning av hundarna vinkade två fältharar hejdå till oss. JR kan ju danska och det var han som checkade ut oss. Nu var det först en bro som skulle passeras.

Lilla Bält och strax passerade vi gränsen som var helt obevakad. Nu var vi hungriga och svängde ner till Scandinavien Park för att tanka, rasta hundarna, tvätta bort alla flygfän från rutan och äta en sen frukost.

Vi passerade Kielkanalen och så körde vi ut på den dundrande autobahn. Inget som Kuma uppskattar speciellt och han mår inte bra av vare sig ljudet eller skakningarna från betongen. Vi stannade och avyttrade en grön madrass som vi haft mellan framstolarna då Kuma inte kunde hålla sig. Den hamnade i en sopcontainer vid en stor rastplats. Det var bättre för honom att sova i den bädd jag köpt och på tom mage resten av dagen.

Efter några stopp till var vi framme vid nattens ställplats som var en småbåtshamn men heter Jarplund Camping. Vi hade kört 65 mil och jag tyckte faktiskt att det var för mycket men JR ville hem. Hundarna fick en längre rastning och middag. Efter det somnade de direkt. Jag kände det som att jag hade ett bisamhälle i huvudet så vi satt inte uppe länge.

När vi körde norrut hade vi ju tur i Hamburg men denna dag var det flera av dessa berömda stau och vi såg flera kollisioner. Vi är väldigt nöjda med vår nya Gps Alva och tack vare henne kom vi genom denna stad helskinnade. Men åtminstone jag blev en del frustrerad då hon visade på x antal minuters försening vid varje kö. Därför anlände vi till ställplatsen över en timme senare än vad vi hade tänkt oss.

Som tur var hade vi smörgåstårtan och behövde inte laga någon middag. Så perfekt att ha som färdkost när man är på rull. Det blev över så vi hade middag även till dagen efter.

En herre flög ut från en parkerad Concord när vi anlände och anvisade en plats, samt växlade några euro så vi fick el. Vi fick intrycket av att han var någon slags vaktmästare där. Anställd eller självpåtaget låter vi vara osagt. Men vi somnade och sov gott hela natten.

Sista stoppet på resan hem kommer i morgon.

2 svar på ”Från Danmark till Tyskland

  1. 65 mil tycker jag är lite mycket men med hemlängtan så är det väl OK.
    Bra att ni är nöjda med Alva. Resan blir en del enklare med en bra GPS.
    Smörgåstårta är helt perfekt när man är på rullande hjul. Så gott.

Lämna ett svar