Äntligen närmar vi oss hemmet

Eftersom vi verkligen ville hem blev det ännu en tidig morgon och nu stannade vi inte förrens i Luxemburg där vi tankade, rastade hundarna och åt en smörgås. JR köpte kaffe på macken vilket gör att vi spar tid och disk. Nu hade vi en sista övernattning innan vi var hemma. Men bara det att vara i Frankrike igen piggade upp oss och det blev varmare så strumporna åkte av. Snickarbyxorna tog jag av mig när vi kom till Danmark och tunna byxor var skönare att ha på sig. Vi hade ac på korta stunder för hundarnas skull.

Små lätta moln på himlen och alla fina byar flödade i solsken. Asfalten är mycket tystare här och det fick hundarna att sova tryggt. Ett par stopp till gjorde vi för rastningar och det blev varmare och varmare ju längre söderut vi kom.

Vet inte hur det gick till men vi hade ställt Alva lite fel och hamnade på en ställplats för lastbilar som låg precis i närheten dit vi tänkt oss. Lite omprogrammering och en omväg på 4 mil blev det men tillslut hamnade vi rätt och i Largnes som byn heter där vår ställplats var.

Där är den och så vacker. En riktig borg pryder toppen av kullen.

Så roligt att se hur man renoverat stadsmuren och lite lustigt att det var en del nybyggda hus innanför den. Men det är ju så det ska vara.

Vi passerade stadsportarna och det två gånger eftersom vänstersväng ofta inte är tillåtet i Frankrike och vi skulle svänga åt det hållet. Men det var endast en kort bit så vad gjorde det.

Vi blev riktigt förtjusta i byn med alla gamla byggnader och muren runt om. Denna dag blev det 55 mil och det var tillräckligt. Trevliga tyskar stod bredvid oss och vi pratade en stund med dem. Naturligtvis blev de häpna då jag tilltalade dem på tyska och berättade att vi var svenskar. Mackan har ju franska plåtar. Men vi gjorde en tidig kväll då vi tänkte åka tidigt.

En liten summering av ställplatserna vi stått på och kan konstatera att alla platserna har varit toppenställen. Det har ju gjort att resan varit trevlig trots att vi kört så långa sträckor.

Jag skriver detta den 18/5 och idag kom ett sms och mail från polisen att nu finns våra pass och id-kort på den svenska ambassaden i Paris. En dryg vecka tog det och jag undrar hur det kommer sig att många skriver om att det skulle ta månader. Det gör det inte. Har skickat mail till ambassaden om att få allt nedskickat till konsulatet i Toulouse. Då har vi ca 1 timme och 40 minuter att köra för att hämta dem.

2 svar på ”Äntligen närmar vi oss hemmet

  1. När man kommer lite fel så vidgar man sina vyer.
    Otroligt vad det gick fort med era pass/id!!!
    Trevliga bilder.

Lämna ett svar