Skåne när det är som bäst

Måndag 14/5 var det dags att lämna Sibbarp för gott. Vi var uppe i god tid och hade en tid hos polisen i Ystad för förnyelse av våra pass. Men en tur till vår gamla by och en sista titt på huset vi bott i under 18 år. När vi gav oss iväg för tre år sedan var det uruselt väder och vi kände att det inte var så vi ville minnas vårat gamla liv.

Rapsen glödde i solen och det är skåne när det är som finast. Vykortsvackert tyckte JR.

Pileträdens grenar bugade sig i vinden och det finns väl inte mer karaktäristiskt för skåne än dessa alléer? Jag älskar ju alla slags alléer.

Nu kommer det en hel radda med bilder från min del av skåne.

Vår by i sikte och det mesta var sig likt, även om det gamla möbelvaruhuset idag är ombyggt till vårdcentral, förskola mm och kallas Familjens hus. Hoppas byborna är nöjda att byggnaderna inte står tomma längre. Vårat hus var sig väldigt likt och jag kunde konstatera att nuvarande ägarna inte är så förtjusta i rosor för hela min fina rosenrabatt på framsidan var borta. Men jag har ju mina här hemma så det gör mig inget.

Vi fortsatte vidare på Landsvägen mot Ystad. Kom fram till polisstationen i god tid. Väl där hade de haft elavbrott under natten så det blev väntetid tills vi fick bli fotade och fylla i våra papper. Vi fick ett mycket trevligt bemötande av polisen som hade hand om vårat ärende.

Körde kustvägen tillbaka till Trelleborg. Jag ville handla en smörgåstårta eftersom jag fyllde år den 12:e maj. Vi har alltid ätit smörgåstårta på födelsedagarna då “farmor” min svärmor var helt suverän på att göra sådana. Köpte en del annat också och så passade vi på att äta vår lunch. Dags att vinka hejdå till Sverige.

Vi tog inte någon färja utan susade över Öresundsbron och strax var vi över i Danmark. Vi brukade ofta tillbringa helger och ledighet i Danmark. Många fina campingar med ställplatser för husbilar. Köge strand är en favorit med fina strövområden för hundar.

Denna dag tänkte vi köra över två broar då vi föredrar landvägen istället för färjan Rödby/Puttgarden. Det är så lätt att hamna uppe på andra däck och slå i underredet på husbilen.

Den andra bron vi körde över var Stora Bältbron och ett fartyg passerade förbi. Vi hade verkligen tur med vädret på denna tur och det höll i sig .

Direkt efter denna bro finns en camping och vi valde att köra dit för natten. Klockan började bli mycket och vi kände att hundarna behövde få mat och rastning. Så vid 18.30 körde vi in på Nyborg camping. Receptionen var stängd men de hade förberett tag till bom och så var det bara att ställa sig där man ville. Helt suveränt om man kommer sent som vi gjorde. Lite väl högt ljud från vägen men för en natt helt acceptabelt. Denna dag blev det 35 mil och då vi planerat fyra stopp på hemvägen blev det bra ändå. Hade det blivit fem så var det okej också. Den som reser får se.

2 svar på ”Skåne när det är som bäst

Lämna ett svar