En vecka hemma

Det var verkligen skönt att vakna hemma på fredag morgon och eftersom vi kom i så god tid kunde vi lasta ur allt från Mackan. Så vi kunde verkligen ta det lugnt och äta frukost i lugn och ro. Eftersom JR köpt limpa, ja ni läste rätt. Jag avskyr det då det är sötat bröd. Jag hade kvar en och en halv påse med hönökaka, så vi behövde inte köpa bröd. Men nu efter en vecka är det uppätet och vi har gått över till levainbröd. Gott att äta på morgonen och lite variation till baguette.

Det första vi gjorde var att klippa gräset, och jag hade en hel del tvätt att ta hand om. Sedan tog JR av täcket på poolen och rengöringen av den började. Eftersom värmen har infunnit sig till Languedoc ville vi få poolen badklar.

Kuma var lite sum de två första dagarna men sedan han fått sova ut ordentligt så har han piggnat till ordentligt. Andra dagen vi var hemma tog vi fram fläktarna och för någon dag sedan satte vi upp ac:n i sovrummet. Nu sover vi ännu bättre och vi märker att hundarna mår bra av det. Men än så länge räcker fläktarna på dagarna.

Vi var glada över att trädgården inte såg ut som övergiven när vi kom hem. Alla våra blommor och växter har klarat sig bra. Lite vatten och omvårdnad så mådde de ännu bättre.

Turbos koja hade blivit ännu tätare och det gillar hon. Där får hon både skugga och vindpustar. Sedan har hon bra utsikt mot vår lilla gata. Hon lämnar sin koja korta stunder för att patrullera och dricka vatten. Men helst vill hon ligga här hela tiden.

Vi har varit på vårdcentralen och tagit prover då vi behöver förnya våra recept. Nästa vecka är det dags att boka tid hos vår läkare och sedan är den saken avklarad. Våra deklarationer är inskickade och det blir 15% skatt vi ska betala. Hälften av vad vi betalar i Sverige. Helt överkomligt måste jag säga. Skönt att ha sådana allvarliga saker gjorda.

Något vi behöver göra är att köra iväg med trädgårdsavfall och det blir nästa vecka. En tur till Jaja för att köpa ny dörrmatta och en trevlig kudde till vilstolen i pergolan. JR vill ha något täckande till taket på tiny house som är hem för all el och pumpen till poolen. Så det är viktigt att taket är tätt.

Vi tog ett premiärdopp idag. +28,5 i vattnet och +29 i luften så det var riktigt skönt. Vattnet svalkade precis som det ska. Jag gick upp tidigare än JR och det var så mysigt att höra honom plaska runt. Enda missen vi gjorde var att lämna våra glas med rosé på bordet och inte ha dem på poolkanten. Men det kommer fler dagar och snart mognar melonerna. Gott att ha när man plaskar runt.

Nu när vi så att säga fått undan det mesta har vi endast lite småpyssel att göra som det alltid blir när man har ett hus och en trädgård. JR krattade undan alla fallna löv från mangolian och det blev tre hela säckar. Jag var en väldigt uppmuntrande arbetsledare. Vet inte om JR uppskattade det men han klagade i alla fall inte. Jag hade ju kört Duster inne på golven för att avlasta honom så det kanske var därför.

När gräsmattan var fri från löv ville Kuma ligga på den. Han somnade en lång stund och det kändes så bra för oss. Han brukar drömma massor och då springer han och viftar på svansen. Så han får nog tillräckligt med lukt,hör och synintryck om dagarna. Det jag har märkt är att hörseln blivit lite sämre och jag kör mycket med att visa med händerna om han ska komma mm. Det fungerar väldigt bra.

Med detta säger vi godnatt och efter en vecka hemma känns allt så mycket bättre. Vi har det bra här i vårat lilla paradis.

2 svar på ”En vecka hemma

  1. Härligt med lite lugnt vardagsliv nu kan jag förstå. Ja, lugnt och lugnt men ni tar ju allt i er egen takt.
    Underbart med ett dopp i värmen.
    Turbos koja är väldigt fin, där mår hon bra och Kuma på en lövfri gräsmatta.

Lämna ett svar