Lite mer som vanligt

Lördagar är ju min vipplardag och det var vad jag tänkte göra en del av dagen. Men vi började morgonen väldigt lugnt och riktigt tog in dagen. Vevade upp parasollet och tittade på termometern som visade +31. Gör alltid det på morgonen för sedan hamnar den i solen ett tag och då kan den visa helt galen temperatur. När jag bäddade sängen passade jag på att titta på termometerm i poolen som visade +29. Bra badväder med andra ord.

JR tog fram högtryckssprutan för vi hade en del som behövde spolas rent. Våra vilstolar och de vita extrastolarna ser ut som nya nu. Sedan var det staketet vid oleandrarna och grinden som var full av fågelbajs. Leo fick sig en dusch och är så ren och fin nu. Tror JR fick feeling för Mackan fick sig en make over. Var en del smuts och flugskitar så det behövdes faktiskt. Men vi tvättar inte husbilen med något medel här på gatan utan det gör vi borta vid verkstaden. Tillslut fick vår bänk på udden en rengöring och jösses så smutsig den var. Den ser nästan ut som ny efter rengöringen.

Tittade till mina små krukor på baksidan och majsgräset har verkligen tagit sig. I krukan till vänster har jag tryckt ner flera korn sedan vi kom hem. Jag har planer på att sätta dessa plantor i jorden när de växt till sig. Roligt med lite hemmaodling som varken kostar tid eller pengar.

Blåste upp Cobblepot så han får simma runt. För de som inte sett serien Gotham som handlar om läderlappens uppväxt vet nog inte vem denne figur är. Men det har spelats in en del filmer och i någon spelar Jack Nicholson The Pingvin. Det är vår lille maskot i poolen.

Resten av dagen satt vi ute och njöt av utsikten och värmen. Riktigt skönt att ha plaskat omkring i poolen under en lång lång stund. Temperaturen hade gått upp till +30 i vattnet när vi hoppade i. Jag lyckades få i mig en hel ask med körsbärstomater till mitt glas rosé. Jag älskar tomater och här är de så söta och smakrika. Inte alls så syrliga som de är i Sverige.

Söndag i morgon och vädret ska tydligen bli som idag så det blir nog ett dopp efter att vi gjort rent golven.

2 svar på ”Lite mer som vanligt

  1. Så varmt ni har det nu. Härligt med häng i poolen då. Sådana tomater kan man ju inte få för mycket av.
    Majsgräset växer ju väldigt fort och ser trevligt ut.

Lämna ett svar