Sista helgen i Maj

Nu har jag snart haft min namnsdagsmånad och nu får Juni sin. Sommaren har startat här och gräset börjar redan bli gult. Jag kan berätta att då vi valde område gick jag efter hur gräset såg ut på sommaren. Var det grönt så tyder det på att det regnar mycket. Men om det blir gult under sommaren är det rätt torrt. Vi har ju grön gräsmatta resten av året och det räcker bra. JR tycker att det är perfekt att inte behöva klippa gräsmattan året om. I skåne hade vi ofta gul gräsmatta på sommaren då de inte regnade bort förstås. För det gjorde det ibland. Rejält också. Eftersom vi bor i ett microklimat blir det aldrig för mycket av någonting när det gäller vädret. Så nu kan nog JR låta gräsklipparen vila tills i höst och vinter. Vi har sällan kallare än +-0 här och det under några få veckor. Skyfall är inte något vi drabbas av då vi bor ca 2 meter över gatunivå.

Där fick jag mail att JR:s badrock är på väg. Han kommer att se ut som den VD han alltid varit. Så förbaskat snygg så han nästan blev överväldigad när jag visade bilden på den. Ja, jag gifte mig med en VD och det har inneburit både fördelar och nackdelar. Fördelarna är att det aldrig varit någon velighet att ta beslut, och nackdelarna har varit att jag fått ta besluten hemma själv då JR rest en del och arbetat massor. Men allt det har stärkt oss och vi har alltid varit ense om besluten.

I tio år har vi funderat, läst och planerat vår flytt. Inte just hit kanske men en flytt absolut. Att det blev Frankrike beror på att klimatet tilltalade oss och livsstilen. Men visst har vi fått anpassa oss och idag är vi nog mer på samma nivå som fransmännen. Vi blir inte irriterade på att någon i kön framför står och skriver ut check eller diskuterar en maträtt med kassörskan. Vi har inte bråttom längre. Vi står och ler under tiden. Det är inte snö som ligger vid Turbo. Hon fäller sin vinterpäls som hon alltid gör, så under två veckor fäller hon allt och sedan är det klart. Jag borstar henne varje dag och fåglarna är så glada.

Det växer i våra pergola och i år blir det nog väldigt grönt här. Jag klippte ju ner allt i höstas och jag gör kanske om det i år eller så väntar jag ett år. Har ju tid på mig att bestämma hur jag ska göra. Det är lite av tjusningen när man anlägger en trädgård som inte varit någonting på väldigt länge. Idag lade jag kaffesump vid rötterna på mina rosor. Ett gammalt knep jag lärde mig från en trädgårdsmästare. Mammas moster hade ett stort trädgårdsmästeri och det är kanske därifrån jag har lusten till trädgården.

Idag har vi njutit av värmen och badat i poolen. Hundarna har växlat mellan att vara inne och ute. Vi har en temperatur på +23 inomhus och det tycker hundarna om. Ute är det varmare just nu med +32 och det är lite för varmt för dem. Vi har inte satt upp ac:n i rummet ännu utan har endast fläktarna igång på dagarna. Vi har ac i sovrummet om natten och det är så skönt. Jag är helt häpen hur bra detta hus anpassar sig till årstiderna. Hur rätt vi kunde träffa i vårat köp. Men vi hade en lista på tio saker vi ville ha och vi fick nio. Det var poolen som fattades och nu har vi ju den så alla tio är inprickade. Att se trädgården växa fram är så välgörande för själen och vi håller kroppen igång.

Det blommar så fint och jag njuter verkligen av fägringen. Idag var himlen så blå den aldrig blir i Sverige. Helt fantastisk. Fick inspiration och nu tar min bok fart igen. Ja, jag skriver och det på många olika projekt. Men allt får ta sin tid och livet är vad det är.

Snart ny månad och nästa vecka ska vi på tur till Toulouse. Både roligt och inte. Men nödvändigt.

Lämna ett svar