Regn eller inte?

Jag tittade snabbt på väderrapporten för idag och bestämde mig för att inte tvätta lakan idag. För även om det inte skulle bli regn här idag så skulle solen skymmas av moln. Inte någon bra dag att hänga tvätt ute med andra ord. Men solen lyste fint på förmiddagen så vi skyndade oss att ta ett bad efter frukosten. Skönt att få simma en stund och bli riktigt sval. Sedan kände jag mig klar att starta dagens projekt.

Efter allt regn har det växt upp massor av ogräs kring mina rosor vid gamla grinden. Jag har sett det var morgon när jag tryckt upp jalusien och jag har bara väntat på att det inte ska bli mer regn. Idag då solen inte var obarmhärtig utan gömde sig ovanför molnen var det dags att greppa min B&D igen. Skönt att vi har bord och stolar så man kan ta en paus emellanåt. För det var riktigt jobbigt att få bort alltihop men jag lyckades och nu blir jag gladare i morgon när jag öppnar upp inför tisdagen.

Turbo tyckte att jag skulle ge mig och kom för att hämta mig. Jag lydde henne då jag var klar och inte tänkte göra mer än att lyssna på dagens sommarpratare. Som tur är var JR klar med dammsugningen av poolen. En del sand hamnar alltid i den då det regnar. Afrikas sand som följer med regnmolnen.

Här i skuggan på trädäcket är det ett bra ställe att spana på. Några cyklande barn och en dam med en dramaten är väldigt intressanta. Både lyssna och ta in allt så man får en bra uppfattning om vad som försiggår.

Livet är bra nu och det finns en hel del att vara glad över. Åtminstone om man vistas eller bor här nere i södra Frankrike. Jag skrev ju häromdagen att JR var helt dagvill och det beror på att det är så lugnt och tyst här. Det enda vi hör är cikadorna, fåglarna och någon granne som gör något i trädgården.

Men någon gång ska man väl avsluta dagen och gå in tycker Kuma. Syrran var är du häng på nu då!

Okej då, vi går väl in. Strax efteråt kom det faktiskt en regnskur och JR såg en blixt som slog ner någonstans på gatan men vi hörde ingen åska. Skönt att det inte bammade för Turbo mår så dåligt av det. Sedan ungar i vår gamla by kastade in bangers i vår trädgård har hon fått en skräck för allt som smäller. Så den som yttrar något om busstreck kommer jag slå på kf-en. Att förstöra en hund så och Turbo är nog bara en av alla som fått en skräck för smällar.

Men här nere är vi långt från andra smällar än åskan. Den kan vi tyvärr inte göra något åt. Fast i morgon är det sol igen.

2 svar på ”Regn eller inte?

  1. Så flitig du var, härligt att få jobbet gjort.
    Skönt när det inte händer så mycket. Räcker bra med dom naturliga ljuden i trädgården och utanför.

Lämna ett svar