Håltagning pågår

Annonser

Jag fick stränga order att nu när bygget av fortsättningen på trädäcket kommer igång så ska JR väckas senast klockan tio. Jag brukar ju vakna av mig själv vid den tiden så någon klocka behövs inte ställas.

Det första JR sade då han vaknade var: “Hörde du åskan i natt?”. Nej, jag har sovit hårt och hade lite ont i nacken då jag inte rört mig speciellt mycket. Men JR hade vaknat av ett riktigt bombardemang och gått till sin toalett. Där hade Turbo bajjat på golvet. Hon är ju fruktansvärt rädd för smällar. Nå, det var ju på rätt plats även om inte i toalettstolen. Bara att fösa det till rätt ställe och spola med andra ord. Nu står ju alla rengöringsmedel där så lukten var snabbt borta.

Luften var fuktig då vi steg ut och då molnen skymde solen bestämde vi oss för att inte ta ett morgondopp. Våra badkläder var dessutom fuktiga efter regnet som följde med åskovädret.

Turbo var jättetrött hela dagen och somnade i sin koja under rosenbuskarna. JR fortsatte med sin håltagning och jag pressade ny apelsinjuice och kokade ny resorb. Det ska bli varmt så här gäller det att vara förberedd. Så lätt att göra och tar inte mer tid än att låta vattnet svalna.

Kuma har varit ute och gått några rundor mer än vanligt. Beror säkert på att det inte varit så varmt idag. Runt +30 i skuggan och apropå det så flyttade JR på parasollet idag då det stod lite i vägen för byggandet. Men skugga får vi trots flytten.

Jag har som vanligt varit arbetsledare och det har jag gjort bra enligt mig. Fem nya hål blev det idag och det är många kvar så det blir en fortsättning. Nu varnar JR för att det är jag som ska vispa ihop cementet till stagen. Känns lite osäkert hur det ska bli med den saken.

JR täcker över alla hål så inte någon tass hamnar där. Sedan kan det ju hända att vi själva snavar i ett hål. Håltagning är inte utan risker.

Det blev inte något bad i eftermiddag då himlens blå färg byttes ut till grått. Fortfarande varmt i vattnet men vi kände inte för att bada. Kommer fler dagar med all säkerhet så vi misströstar inte.

Vi är nöjda här på paradisudden.