Varmt på udden idag med

Inget inköp behövde göras idag så det blev en sovmorgon för oss. Vi sover så gott och har det svalt i sovrummet. Kuma rör sig inte nämnvärt när han lagt sig i sin säng. Turbo pendlar mellan sängen och golvet. Hon kliver upp så försiktigt att vi inte märker det. Därför kände vi oss utvilade även denna morgon/förmiddag.

Efter en dag med lite arbete och bad fällde vi ner parasollet och då är det rätt skönt ute tycker hundarna. Jag har vipplat som vanligt på lördagar och JR har fortsatt med trädäcket. Jag vet vem som hade behagligast temperatur. Men ett skönt bad i +35 gradigt vatten fick oss att må bra. Inte för att det svalkar särskilt mycket utan att det är skönt att flyta runt utan att bli svettig. Jag tvättade håret sedan och passade på att duscha riktigt kallt.
Vi satt ute och lyssnade på vår ljudbok ett bra tag. Man blundar och bara njuter. Tror faktiskt att jag nickade till där en kort stund. Vi skulle vattna våra växter idag men sparade det tills solen började gå ner. Bra beslut för det var mycket behagligare att bära på en full vattenkanna då.
Min pelargon har börjat blomma igen och nu är det andra varvet. Det är många knoppar så det blir fler blommor vad det lider. Den får en slurk vatten varje dag samtidigt som småfåglarna får påfyllning i sin vattenskål. De dricker upp den skålen varje dag så det verkar vara uppskattat.
Innan vi åt våra fiskburgare gick jag runt och tittade på alla våra växter. Rosorna ser lite luggslitna ut just nu och jag funderar på att såpa till rötterna i morgon. Kanske någon slags ohyra som plågar dem? Eller så är det endast värmen som gör sitt med solen som steker. Lite såpa skadar nog inte tänker jag. Men det får bli i morgon nu ikväll får de vatten.
Söndag i morgon och vilodag kanske någon tänker. Men då vi har söndag/lördag hela veckan är det som en vanlig dag hos oss. Vi ska göra rent golven, JR ska nog göra något med trädäcket och jag ska byta lakan i sängen. Vi får dagen att gå som alltid. Höjdpunkten är nog dagens bad. Förstår inte hur vi klarade oss utan att ha poolen. Men vi gjorde det och nu har vi belöningen för vårat slit.

Läste idag att en bloggare jag följt i flera år somnat in efter att ha drabbats av diverse sjukdomar. Man blir sorgsen och bedrövad. Res vidare där du nu är och ha det bra.

4 svar på ”Varmt på udden idag med

  1. Fint och trevligt inlägg och kul att få läsa om era dagar med diverse pyssel..👍 vi har fått en liten svacka i vädret nu från närmare 30 ner till runt 20 så helt plötsligt fryser man.. hoppas att ni får en fin söndag nu..ha det gott..kram..👍🤗👌

  2. Ytterligare en härlig dag med lite lagom blandning av mycket.
    Skönt att vattna på kvällen när det är svalare. Mysigt att gå runt och se till att växterna och fåglarna har det bra.

Lämna ett svar