Ny vecka har börjat

Jag satte lakan i tvättmaskinen direkt vi gick ut på morgonen. JR grenslade teslan och susade iväg till Super-U. Jag förberedde vår frukost och idag kokade jag rejäla frukostägg.

Detta är de största frukostäggen jag sett och naturligtvis lyckades jag få ett spräckt. Men jag åt upp det och visst smakade det gott. Köpta på torget igår och det är inte sista gången den försäljaren får besök av oss.
Platsen vid vår utegrill ser mest ut som en verkstad just nu men så får det vara ett tag. Vi är ju inte särskilt mycket för att grilla så det gör ju inget. JR är ju ändå så duktig att plocka undan efter en arbetsdag.
Nu är nästan ramen klar för denna sida. I morgon ska det gjutas så byglarna står stadigt. Det kommer att bli så fint när väl själva golvet är lagt. Men det är inte klart med endast detta utan trädäcket ska fortsätta runt på en sida till, samt ett steg till så man kan sitta där om man vill. Turbo blir glad då hon kan titta på oss när vi badar.
Nu ligger hon oftast här och väntar tills vi stiger upp ur poolen. Faktum är att hon gärna ligger här ofta när vi sitter här under parasollet. Kuma brukar ligga strax innanför på hallmattan. Lite svalare där då vi har ac:n på. Idag lyssnade vi på vår ljudbok istället för sommarprataren. Vi har verkligen kommit igång med lyssningen och det passar oss när vi sysslar med lite av varje utomhus.

Idag var det dags för vattning av våra växter och blommor. Vi använder ju kannan så det blir riktat vatten och inte hamnar överallt. Men vi väntar tills solen sjunkit ner lite till. Inte lika varmt för oss då. Fast JR gillar det inte så mycket för då kommer myggen fram och han verkar vara årets godbit för dem. Annars brukar det vara jag som drabbas värst.
Popcorngräset växer och trivs bra. När JR skulle gå ut och byta batterier på solcellslampan som står på lilla huset fick han en otrevlig överraskning. Locket där batterierna sitter är bebodda av getingar och den blev riktigt arga. Han fick ett par stick men verkar klara det bra. Vi har som tur var lite motmedel mot myggbett och det hamnade även på de två röda stick som getingarna gav. Blir nog bättre i morgon. Arga getingar är inget att ignorera.

6 svar på ”Ny vecka har börjat

 1. Fy för sjutton att bli getingstucken 🙁 Det läskiga är ju om man inte vet om man är allergisk eller inte, innan man blir stucken. blir superfint det ni fixar … och vattna på kvällar är nog bäst för plantor när det är så soligt och varmt på dagarna.

 2. Vilka fina ägg. Är väl från hönor på någon gård i närheten.
  Det där popcorngräset ser riktigt trevligt ut.
  Skönt det gick bra med getingsticken.

 3. Vilka fina ägg. Kommer dom kanske från något gård i närheten.
  Popcorngräset ser väldigt trevligt ut.
  Skönt det gick bra med getingsticken.

Lämna ett svar