Där gick vi rakt in i väggen

Jag hade satt klockan på nio och vi masade oss upp. Borstade tänderna, stänkte vatten i ögonen och greppade mitt urinprov samt pappren med de övriga proven vi skulle ta. Vid halv tio var vi vid vår vårdcentral och knackade på dörren till sköterskans dörr. Ingen svarade eller öppnade. Såg att jalusierna var nerdragna och antog att hon kanske var ute på hembesök. Körde hem igen och JR provade att ringa till sköterskan men kom till en svarare och pratade in ett meddelande. Sedan fortsatte han till Super-U för att handla det vi bestämt tidigare.

Jag passade på att bädda sängen och förbereda vår frukost. Det började kurra i magen vid detta laget. Så när JR backade in vid grinden var jag snabbt nere för att bära upp alla varor. Jag är ju logistikansvarig här på Paradisudden. Så vi blev snabbt färdiga och kunde njuta av färskt bröd och nybryggt kaffe. Till det våra stora frukostägg och var sitt glas nypressad apelsinjuice. Sedan var vi redo att starta dagen.
JR fick samtal från sköterskan som meddelade att hon tagit semester. Jaha, det var ju trevligt för henne men hade det inte varit bra att sätta upp en skylt på dörren som meddelade detta och kanske pratat in på sin telefonsvarare angående semestern? Näe varför det? Bara att låta folk som verkligen avskyr att gå upp tidigt göra det. Tack för det! I morgon ska vi ta sovmorgon så det så.
Om det var håltagning igår så blev det igenpluggning med cement idag. Sju stycken och det kan ju tyckas vara en enkel match, men så tungjobbat och stackars JR var genomvåt av svett. Undrar om hans t-shirt någonsin kommer att se ut som innan? Vi får väl se när jag väl får tillfälle att tvätta den.
Jag satt ju inte och rullade tummarna utan kokade ny resorb då det var helt slut. Sedan pressade jag ny apelsinjuice. Skönt att stå inomhus men rosorna behövde få sig lite omvårdnad och jag passade på att göra det innan solen nådde dem på baksidan. Dags att snabbt sopa den gröna mattan på framsidan innan solen når där också. Men svettig blev jag ändå. Inte lika svettig som JR men mitt arbete var ju inte lika tungarbetat.
Tillslut blev ju JR klar med sin pluggning och vi kunde ta oss ett dopp. +34 svalkade inte speciellt men var ändå skönt för en trött rygg som tillhörde JR. Sedan satt vi ute och lyssnade på vår ljudbok och det tillhör inte vanligheterna att jag somnar sittandes i en stol när jag lyssnar på en bra bok. Men idag hände det och det var så skönt.

Vad ska vi göra i morgon undrar JR och det första jag svarar är att vi INTE ska gå upp så tidigt. Så en sak har vi bestämt och det räcker tills vidare. Förresten så kastade jag mitt kissprov. Får ta ett nytt när sköterskan kommit tillbaka från sin semester. Kan inte ha det liggande på skrivbordet i flera veckor.

6 svar på ”Där gick vi rakt in i väggen

  1. Håller med vad dåligt att inte meddela att det är stängt eller att man tagit semester..🤔 Hoppas du lyckas bättre nästa gång..annars låter det som ni har fullt upp bättre det än att inte ha något att göra..ha en skön dag nu.. kram..🤗

    • Vi vet ju inte när hon tänker börja jobba igen så även om det är något pulver i burken som ska göra det hållbart så litar jag inte på det. Ska hämta en ny påse på parmacia.

  2. Var ju lite snopet att stå där så tidigt när ingen var där.
    Dagen fortsatte ju sedan på ett bra sätt för er med lite jobb som vanligt.

Lämna ett svar