Ledig dag

Idag tog JR ledigt från bygget och han behövde besöka vår Pharmacie då hans getingstuckna arm börjat klia och kännas lite märklig. Här är personalen väldigt kunniga och är ofta lika utbildade som sjuksköterskorna, vilket underlättar för oss. Därför behöver vi inte åka till vårdcentralen för mindre åkommor. JR passade på att hämta ut nästa ranson av våra läkemedel. Han kom hem med salva och tabletter. Förbaskade getingar.

När JR var iväg gick jag ut för att klippa lavendlarna som blommat ut. De två mindre gick ju snabbt men den stora orkade jag bara klippa en tredjedel av. Nu ser den onekligen inte så vacker ut så det blir inget foto på den. Ska fortsätta i morgon och hoppas bli helt klar då.
Tror JR tänker fortsätta med trädäcket i morgon och jag tänker se till att han slutar i vettig tid. Jag ska tvätta och har greppat hans jobbartröja. Fy, så den luktar!

Så vad gjorde vi resten av idag då? Satt ute och lyssnade på en ny ljudbok. Började på Kalle Moreus igår kväll och det blev ett par stunder till idag då vi bara tog det lugnt. Naturligtvis blev det ett bad med simning för mig och bara guppande för JR. Inte direkt svalkande men ändå skönt, då vi har +34 i vattnet nu.

Vädret verkar fortsätta såhär ett bra tag nu så vi tar det lugnt halva dagen och arbetar den andra halvan. Idag fick vi besked om att vi inte får vattna mellan 07.00 och 20.00, så vi vattnar efter den tiden. Sedan får man inte fylla vatten i poolerna så vi är glada att ha vår fylld redan. Vi får ju vårat vatten från floden Orb och det gäller att ransonera. Vinbönderna måste ju ha till sina druvor. Det har ju inte regnat på tre veckor nu.

Ska göra lite potatissallad och guacamole till helgen hade jag tänkt. Hittade recept som verkar vara i vår smak. Annars är jag mest portad från matlagningen för JR tycker det är så roligt. Jag övervakar endast från andra sidan bardisken.

Bjuder på en kommande ros och om någon dag kommer jag visa hur den ser ut när den slagit ut.

3 svar på ”Ledig dag

  1. Getingar är jobbiga jag är allergisk mot dom och måste till en läkare om jag blir stucken….ja vi hörde på nyheterna om att det börjar bli vattenbrist i extremvärmens spår speciellt i Portugal och Italien.. här hemma är vi lovade regn och typ 17 grader nästa vecka vilka kontraster..🤔 ha en fin dag nu kram..👍😁

  2. Fantastiskt med kunnig personal som vet vad som behövs.
    Skönt att slippa matlagning. Men du gör ju juice och annat.
    Det gäller att vara sparsam med vatten i värmen och torkan.

    • Ja man får tänka sig för när det är varmt ute. Får göra aioli då det verkar vara slut i affären på grund av kriget i Ukraina. Djävla Putin.

Lämna ett svar