Hemmadag med värme

Så skönt med en god natts sömn och idag tog vi faktiskt sovmorgon då vi inte hade ett enda måste. Hundarna ville inte heller gå upp tidigt så de var kanske trötta efter gårdagen. Jobbigt att vakta huset när vi är ute och far. Men idag har vi inga resor att göra och vår läkare måste vara lika nöjd som vi med resultaten efter vår provtagning för hon har inte hört av sig. Nu dröjer det tre månader tills vi ska till läkaren igen.

JR har faktiskt arbetat en del idag. Nu är inte alla fastskruvade men vilken dag som helst. Jag övervakar så att inte JR kör för hårt. Någon måste ju övervaka alltihop. Vi har ju hela sommaren och hösten att göra detta klart. Men snart måste vi ta en tur och köpa mer virke säger JR. Allt beror på vädret.

Idag fick JR först besked om att hans ändring av storleken på den hatt han beställt är ändrad. Sedan att den anländer som i morgon. Vet inte om han måste hämta den på utlämningsstället eller vi får den till grinden, men det visar sig i morgon. JR har även fått kontakt med en firma som ska byta ut vår gaspanna. Så idag är vi glada. Poletter ramlar ned i bra ordning tycker vi.

Vi har som vanligt hållit oss i skuggan idag. Många är inomhus men vi behöver ljuset och livet utomhus. Det gäller bara att hålla sig i ett lugnt tempo. Vi lyssnar på vår ljudbok och njuter av att bara vara. Simmar mina längder och idag blev det 120 m totalt. Det fungerar bra att simma i vår pool då det är samma djup överallt. Tror vi är i ca en timme var eftermiddag. Sedan sitter vi och bara är. Just nu vill inte hundarna ligga ute hos oss utan föredrar att stanna inomhus. Har man tjock päls så är det naturligtvis inte så mysigt ute.
Ikväll har vi vattnat igen och nu har alla våra växter fått en slurk. Undrar om vi kan se fram mot frukter på kumquatarna i höst eller nästa vår? De blommar så fint nu.

Bara en vecka kvar av juli månad nu och jag kommer ihåg känslan av att nu är snart semestern över. Men vi behöver inte känna så mer. Vi är lediga varje dag resten av livet och det är så skönt.

Lämna ett svar