Åhh regn idag

Det har regnat en del natten som var och det småregnade även när vi steg upp vid tio. Turbo tvärvände då JR öppnade dörren till henne. Hon brukar vilja gå ut och göra toalett innan det är dags för morgonkelet. Idag blev det kel istället för en runda ute. Men vi gick ut allihop snabbt innan det var dags att äta frukost. Eftersom vädret var tråkigt bestämde vi oss för att köra en sväng och göra en del inköp.

Rätt skönt att komma utanför grindarna ibland och idag när det inte var så varmt passade det bra att göra inköp för då är det inte så varmt i husbilen. Då kan vi gå in i affärerna båda två vilket var nödvändigt vid ett tillfälle.

Inte direkt en blå himmel men passar oss bra idag. Vi hade tänkt köra förbi återvinningen men bestämde att JR gör det i morgon efter frukost. Det är en del saker och trädgårdsavfall vi vill bli av med. Så vi körde direkt ut på 612 som går runt Beziers.

Ner mot rondellen till Vias och sedan mot Villeneuve les Beziers. En omväg för att vi behöver köra minst 3 km så inte databoxen i motorn ska krångla. Men detta är en trevlig väg att köra. Konstigt nog hamnar vi alltid på olika vägar efter ett tag och alla slutar på samma ställe.

Denna rondell har vi rundat förut men jag tycker den är så fin. Här började även vädret att bli trevligare och lite blå himmel skymtade fram. Regnet har dragit vidare verkar det som.

Vi rundar det stora köpcentret som vi aldrig varit på och inte har någon längtan att besöka heller. Men här finns säkert allt man behöver om så skulle vara. Men jag har sett bilder på hur det ser ut och det är många rulltrappor och hur tjusigt som helst. Men det är inte vår grej bara.

Körde förbi en väldigt fin mosaikvägg. Tror vi passerat den en gång tidigare men aldrig lyckats få den på bild. Men en dag så….

Rakt fram en väldigt fin muralmålning över slussarna i Beziers. Ovanför tronar sig slottet där en stor massaker hände då flera hundra katarer dödades. Kommer tyvärr inte ihåg årtalet just nu. Men denna stad har en hel del historia att berätta. Ni vet väl att Canal de Midi går genom staden?

Vi var på väg mot Brico Depå eftersom JR behövde mer virke. Notera att jag lärt mig rätt benämning på hans arbetsmateriel. Jojo, man lär sig. Så vi körde mot Narbonne som leder till en affären. Rena rama gubbadagis som jag gladeligen stannar i bilen då JR irrar in i. Vet ni karlar irrar inne i affärer och har inte en enda strukturerad bild av var saker är placerade. Nu skulle det bara bli virke och JR vet var det finns så jag hade en god förhoppning om att det skulle gå relativt snabbt. Hann ändå läsa en reseberättelse om en resa till Bretagne.

Vet ej vad denna staty har för betydelse men den är rätt fräck ändå.

Vi var på rätt väg och det är ju alltid spännande att se var man kommer ut när man kör i Beziers. Vi är ju lite vågade och sätter inte igång Alva för det kan bli lite roligare utan henne.

Nu behövde vi köra en ytterligare bit för att få till kilometrarna innan vi stannade vid Brico och landskapet är vackert mot Narbonne. Nu stannade vi vid Nissan men vi har åkt här många gånger under våra semestrar här nere.

Här vände vi och med inhandlade virkesplankor haha jag fick dit mina plankor i alla fall. Körde vi mot ett mål jag ville till. Men på vägen såg vi detta:

Lediga tomter att köpa. Nog så fint men det vete tusan om jag vill tänka på det nu.

Näe jag tror jag avstår från att köpa något här. Så vi stannade inte här.

Utan körde till Darty inne i Beziers där jag köpte en ny B&D. Denna gång en liten sugare som jag använder till sängen varje morgon. Eftersom vi har hundar som absolut får sova i vår säng blir det en del hår och annat som jag gärna vill ta bort efter en natt. Min gamla har tacklat av och jag måste säga hejdå till den.

Sedan var vi till Jaia där jag var in och köpte fler tuggben till hundarna. Köper alltid på mig rejält så vi har för ett bra tag. De brukar få ett efter maten varje dag. Det rensar tänderna från plack. Efter det gick färden mot vår by och till Super-U. Vårat parasoll håller nämligen på att bli totalt söndertrasat och JR ville ha ett blått som de har där. Men tydligen är det dags för ryggsäckar och skolsaker så på torget hade de tagit bort allt sommarrelaterat. JR gick bort till informationen och damen där kom ihåg honom efter debaklet med vår vinkyl, så hon tog sig för pannan och sade ånej inte du, när han kom dit. Men han fick med sig sitt blåa parasoll (bild kommer i morgon).

Ja, det var vår dag det.

2 svar på ”Åhh regn idag

  1. Oj vad ni hann med mycket i dag
    Roligt att hänga med på den trevliga turen. Väldigt kul med alla bilderna att titta på.

Lämna ett svar