Idag var det varmt

Redan på morgonen förstod vi att detta skulle bli en varm dag. Men det gjorde oss inget då vi ändå skulle göra rent golven inomhus. Så vi stängde dörren efter att hundarna gjort sin toalett och med ac på led vi inte ett dugg. +40 som mest idag och när det blev ett par grader lägre satte vi oss ute en stund innan hundarna skulle ha sin mat. De klarar värmen väldigt bra men så har de dubbel päls som isolerar mot värmen och på vintern kyla. De har även förstånd att hushålla på energin och inte slösa på den. Jag har en vattenflaska i kylen så de får kallt gott vatten med jämna mellanrum. De är så duktiga och dricker vatten hela tiden.

Enda smolket i bägaren är att Turbo löper just nu. Men hon är duktig på att hålla sig ren och det enda vi får hålla koll på är att hon inte stör Kuma för mycket. Han är för gammal för sådant och hon kör i brist på annat så…

Jag kom på idag att när jag simmat mina längder har jag trott att det blivit 120 m, men alltså hur fel har jag inte haft för jag har simmat 160 m. Känner mig rätt duktig nu då jag gör det i princip varje dag, vilket innebär de enda dagarna jag inte simmat är då vi var hos läkaren, gjorde inköp och det regnade. Inalles är det nog tre dagar under juli månad. + 33 i vattnet idag och jag tyckte att det var riktigt skönt.

Inte mycket till gräs här på baksidan just nu. Men vi misströstar inte då vi vet att i höst börjar det bli grönt igen. Kommer ihåg att ibland då vi kommit hem efter fyra veckors semester haft en likadan gräsmatta i skåne. Alltså detta är vi vana vid. Här tillbringar vi tiden mest på våren och hösten då solen inte är alltför stark. JR har fått ta ledigt en del från byggandet nu då det ska vara tre dagar med varmt väder. Sedan blir det mer normalt igen. Med normalt menar jag +35-34 som är bara så behagligt. Blir det dessutom lite vind så är det underbart.

I morgon är det första Augusti och känslan man hade i Sverige var att nu är det slut. Bara att krypa in och vardagen efter att ha haft ett fritt liv i några veckor. Så glad att slippa den känslan nu och att här fortsätter sommaren ett bra tag till. Efter vårat bad idag satt vi ute länge och lyssnade till vår ljudbok. Ett glas pamplemousse som är ett lättvin 7% och en liten skål jordnötter till det.

Hoppas alla har det så bra som det går och håller tummarna för Ama och Anders.

3 svar på ”Idag var det varmt

  1. AC är ju nästan ett måste inomhus i den värmen och poolen utomhus. Ni har det gott och vad gör det att gräset för tillfället inte är grönt. Det blir det ju om ett tag igen.
    Trevlig avslutning av sista dagen i juli.

  2. Skönt att ni har AC inomhus. Vi hade fyrtio grader i solen en dag i förra veckan och det räckte allt för min del. Tycker det är fascinerande hur gräsmattor har en förmåga att alltid komma igen.

Lämna ett svar