Om värmen kan dallra så har den gjort det idag

Idag blev det så varmt att vi valde att stanna inne till efter klockan 17.00. Då var kulmen nådd för värmen och vi satte oss utomhus med badkläder på. Vi lyssnade på vår ljudbok en halvtimme innan vi klev ner i poolen. Då var vi rejält varma och trots att det var +34 i vattnet svalkade det skönt.

Jag duschade på morgonen och tvättade håret men det var endast så länge jag var inomhus som jag kände mig sval. Eftersom jag tvättade lakan idag och hängde dem ute så var jag redigt varm. Håret torkade under den tiden det tog att hänga upp dem. Så vi njöt ordentligt i badet idag.

Vi har alltså valt att ta det lugnt idag. Hundarna valde att stanna inomhus mesta tiden av dagen och endast gå ut och göra toalett vid behov. Det är verkligen tyst i byn nu då de flesta tagit semester precis som vår närmaste granne. Då passar de på att renovera badrummet och toaletten. Tur att dessa faciliteter inte är vägg i vägg med vårat sovrum för det bankas på bra. Vi blev väckta vid halv tio men okej inte direkt i ottan så vi tog allt med ro.

Det finns ju så många fler morgnar under året. Vi behövde ju inte rusa upp utan kunde morna oss som vanligt. Turbo löper nu så hon är extra kelig. Vi tillbringar en tid med att torka fläckar på golvet men hon är ändå duktig med tvättningen. Fy fasen att ha mens när det är såhär varmt! Skönt att slippa det eländet.

I morgon ska det vara sista dagen med denna värme för att sedan sjunka fyra till fem grader och då blir det behagligare. Efter tre år har vi väl inte vant oss riktigt med dessa värmetoppar, men vi gör som fransmännen och stannar inne de få dagar det blir så. Det vi riktigt älskar är de milda vintrarna som vi har här. Ingen frost eller snö och jag har inte använt handskar eller mössa sedan vi flyttade hit. Det uppväger allt.

Jag har bestämt mig för att inte sätta färg i mitt hår utan nu ska det få bli grått. JR tycker att jag ska göra det då jag aldrig kommer att få tillbaka min röda färg utan måste färga det brunt vilket egentligen inte är jag. Så nu är det dags för nästa fas. Jag sällar mig till Meryl, Andie, Helen och alla andra vackra gråhåriga kvinnor. Jag har kommit ut ur garderoben och det känns så bra.

Augusti hörru ni och visst är det sommar i allra högsta grad.

Lämna ett svar