Vi körde en lång väg

Idag steg vi upp tidigt och det är ju så att när något är viktigt tar man i extra och gör saker man egentligen inte tycker är så roliga. Idag var det en sån dag. Jag hade gjort klar smörgåsar igår kväll och det var endast kaffe vi behövde brygga. Gjorde oss klara och dagen verkade bli en varm sådan. Inte så tokigt att sitta i en bil med ac.

Men först måste vi ju tanka lite. Vi blir ju inte rånade här när vi tankar här. Men det var inte åt detta håll vi skulle.

Nej, det var åt detta håll vi skulle och allt började med en lång nerförsbacke. Jag älskar den här utsikten man har då man kör mot Narbonne.

Inte så mycket trafik så det flöt på bra och även om jag var supertrött kändes det bra att vara på väg. Hoppas inte JR räknade mina gäspningar. De avtog så småningom och jag vaknade till.

Vi passerade utanför Narbonne. Stannade inte där utan körde vidare.

Här ovanför står det stora huvuden av sten som visar hur katarerna såg ut. De är minnesmärken över något som hände här. Ledsen att inte kunna berätta om vad men en dag ska vi stanna här och gå upp och titta. Idag hade vi inte tid för det. Kanske vägen till katarernas land som skylten säger. Det är här det börjar.

Kanske däruppe? Fantasin flödar när man ser dessa borgar.

Vi närmade oss en historisk stad som vi tänker besöka igen. Kanske till julmarknaden för det lär vara något väldigt fint. Sist vi var här drabbades vi av canicule. Det som jag kallar Kallekula. JR sov inte på hela natten då utan stod utanför husbilen tillsammans med många andra som var på ställplatsen.

Där är den historiska delen av Carcassonne. Men idag körde vi förbi den.

Landskapet är helt annorlunda än vad vi har hemma bland vinfälten.

Korsade Canal du Midi längre upp än Beziers. På väg hem stannade vi här och åt smörgåsarna jag gjorde igår och drack lite kaffe. Det var bra för på väg hem var det stillastående kö utanför Narbonne. Inte bar om man har tom mage.

Solrosorna har blommat ut och frön ska nog skördas nu. En del fält var klara och bonden harvade för full för nu ska nytt sås.

Vi körde av betalvägen och nu är vi 15 mil från Andorra. Pyrenéerna syns där borta och nog är det lite snö på någon av topparna?

En bit till och vi var framme vid en riktigt söt liten by. Men vad vi gjorde där återkommer jag till senare. Inte lika varmt här som hemma men tillräckligt. När vi kom hem igen var vi rätt trötta så i morgon blir det en dag hemma.

3 svar på ”Vi körde en lång väg

Lämna ett svar