Dag 1 hemma

Första natten har gått väldigt bra och Lino har sovit rätt bra. Varit vaken ett par gånger och sedan sov vi allihop till elva. Eller jag vaknade som vanligt tidigare, men ville att JR skulle få sova ut lite. Bägge hundarna sov också så jag slumrade en bra stund. Alltid skönt att ha en lugn morgon. Idag har vi sju dagar kvar med tratten på Lino. Vi räknar ner och om Lino kunde det så skulle han också göra det.

Vi har varit ute en stor del av dagen och det har varit varmt. Men vi tvåbenta avstod från bad då det behövdes göras en del omvårdnad av poolen. Sedan vill vi ägna oss åt Lino och se till att han blir hemmastadd. Han har hittat sin toalett och lagt det han behövde där. JR gick en sväng och plockade bajjor.

Kollade upp om vi behövde ta bort stygnen hos veterinären men de försvinner av sig självt. Så skönt och det enda vi behöver göra är att dra bort plåstret. En dryg vecka och sedan är vi av med tratten. Turbo tycker att den är lite väl obehaglig. Blir väl bättre efter att den är borta. Men vi får vara lite vaksamma en vecka efter det då könsdriften fortfarande är kvar två veckor efter kastreringen. Lino nappar så fort Turbo luktar honom i rumpan och det är det vi måste se till att inte ske. Lite jobb med att få en Lilleman i familjen, men så värt det.

Eftersom vår Lilleman inte är så van att vara ute hela dagarna, gick vi in så han fick sova ett par timmar. Det gör så ont i mig att han är så mager. Men det ska snart vara ett minne blott. Jag berikar hans mat så det ska vara så gott som möjligt. Inte för att han är svår att ge mat utan för att han verkligen ska känna att han är på ett bra ställe. Det är nu hans riktiga liv börjar och glädjen ska lysa i hans sorgsna ögon.

När hundarna fått sin middag satt vi ute i ett par timmar och Lino somnade på trädäcket. Så skönt att han kan koppla av. Gissar att nästa sommar kommer bli väldigt annorlunda för Lilleman. Ni får ursäkta att det blir mycket om hundarna just nu men precis som småbarnsföräldrar är man väldigt upptagen med de små. Lovar att det lugnar ner sig med tiden.

Hösten är på ingång och det blir kyligare ute ett par grader under trettio säger prognosen men vi har alltid varmare här än där mätstationen befinner sig. Samma sak är det med regn och vind. Men vi hör hur traktorerna går om nätterna på vinfälten då vi rastar hundarna sista gången.

Idag startade skolorna här i Frankrike och vardagen är här för alla. Men vi har ju vår egna agenda.

5 svar på ”Dag 1 hemma

  1. Jag tycker också det är så roligt att läsa om Lilleman. Vilken tur att Lilleman fått så bra och omtänksam familj som er att få leva sitt liv hos 💕


Lämna ett svar