Tvättdag för mig

Jag passade på att tvätta upp lite kläder idag då vädret såg bra ut för sådant arbete. Nu sköter ju tvättmaskinen det mesta men jag hänger ju upp den rena tvätten, så lite gör jag ju. Jag vet inte varför men det blir alltid en inre tillfredställelse när jag kan lägga in rena kläder i skåpen. Sedan luktar det så gott om ren tvätt. Jag kör en ekologisk variant med bikarbonat i som jag tycker om.

Ingen av oss har någon känning av vaccinet vi fick igår. Inte ens ett litet blåmärke på armen har vi. Måste säga att vår pharmacie är duktig på nålstick.

JR har inte slöat idag utan han satte igång med att dammsuga poolen där det samlats sand på botten efter regnet. Vi har inte haft på täcket då det blir så mycket alger när luften är så fuktig som den varit de senaste veckorna. Men då hamnar det sand i poolen. Pest eller kolera som man brukar säga.

Det blev ju väldigt bra detta tycker vi. Feg som jag är tyckte jag att det var för kallt i vattnet, endast +27 och när solen inte lyste så stark idag väntar jag lite. Men glädjande nog är det hyfsad temperatur på kvällen så vi tänker börja gå lite promenader vid vinfälten. Vi vill inte riskera att möta andra hundar då Lino inte har fått sina sista sprutor. De ska han ha i slutet av denna månad.

Av någon anledning så glömde jag att fota idag. Så jag sprang runt efter att jag tagit ner den torra tvätten. Jag tycker själv att det är roligt att få bilder i inlägg som jag läser. Men text är också viktigt.

Vi har tillbringat dagen ute som vanligt och efter sina sedvanliga rusningar så lugnade Lino sig och somnade. Turbo satt vid mig för hon har slutat springa vid varje hundskall från grannens hundar längre ned på gatan. De skäller på allt som kommer förbi deras grind. I början när vi flyttade hit sprang hon alltid precis som Lino gör nu, men efter x antal falskt alarm ids hon inte göra det. Någon läsare tror att Turbo fortfarande sörjer Kuma och jag tror faktiskt att läsaren har rätt. Hon är inte riktigt beredd att släppa in Lino helt och fullt ännu. Eftersom han är väldigt livlig ibland brukar en av oss se till att hon får vara ifred. För leka vill hon absolut inte. Vi får ge henne tid.

Fredag i morgon och vi tillbringar den ute i det fina sensommarvädret.

2 svar på ”Tvättdag för mig

  1. Gäller att passa på när det är bra torkväder.
    Tycker er pool är så mysig. Men 27 plus är ju varmt. Ta nu ett bad och plåga dig lite!!!
    Det tar nog ytterligare tid för Turbo att acceptera det nya men det blir nog hur bra som helst sedan.

Lämna ett svar