Fuktigt ute nu

Igår och idag har luften drypt av fukt och jag hade problem att sova inatt. Tropiska nätter med denna höga luftfuktighet är hemsk, men efter denna natt ska det bli bättre. Vi får härda ut inatt också. Turbo tycker att det är lite jobbigt och jag satt och tröstade henne länge natten som var. Tror inte vi haft såhär hög luftfuktighet sedan vi flyttade hit. Vår avfuktare inne står på 70% och det är mycket.

Men oleandrarna har börjat blomma igen så de uppskattar nog fukten som är. Tog en sväng och tittade till alla växter och de verkar ha det bra.

JR bokade tid för kloklippning på Turbo och idag klockan 15.00 hade hon tid. Vi bor ju så bra att vi har gångavstånd och åtta gånger av tio kan vi gå. De andra två gångerna är det för varmt och då går man inte med en hund på de heta gatorna. Men idag passade det bra att gå till vår veterinär. Det började smådugga när JR gick iväg med Turbo. Så jag gick in med Lino och fick trösta honom då han inte glad att när JR går iväg. Han är pappatokig om man säger så. Men han somnade och jag somnade vid bordet med huvudet på armarna. Vi sov nog i en halv timme båda två och då kom de andra två hem.

Eftersom regnmolnen hängde över byn och det var vått ute stannade vi inomhus och Lino var ju bara så glad en liten kille kan vara. Efter lite lek med sina snören så lade sig JR med honom i sängen och sov en timme. Turbo somnade också hos mig och jag satte mig och skrev. Blev en stunds egentid för mig.

Det har varit en varm sommar i år och vi har badat en hel del i poolen. Men nu är det nog slutbadat för i år och JR ska förbereda för vintern. Bara jag blir mer kurant och rörligare ska jag börja klippa buskar. Men i morgon ska vi köra en sväng och även köpa torrfoder till hundarna. Ska bli lite trist väder så det passar bra att ha lite mer husbilsträning för Lino.

Finns så mycket därute att upptäcka och Lino vill se allt. Nästa vecka kan jag säkert gå en promenad också och då blir Lino så lycklig. Turbo behöver också få mer upplevelser och efter dagens lilla promenad ligger hon i badrummet och snarkar. Nu hoppas jag att både jag och JR ska få sova inatt utan att det blir för olidligt varmt. Snarka behöver inte jag och JR brukar alltid göra det. Känns bara tryggt att lyssna på det när man ska sova.

4 svar på ”Fuktigt ute nu

  1. Nämen här kommer jag smygande och ser en ny hund, vaaa? Vad hände, hade ni tänkt att skaffa en ny. Är Lino omplacerad? Nyfiken i strut blev jag. Med fasa har jag sett värmen över er och tänker ”tur det inte är jag som bor där.” Jag är ännu rätt avstängd med att skriva, full rulle på Facebook, men sen orkar jag inte mer. Men jag tänker ofta på er med kärlek. 🌿🤎🌿

    • Vår älskade Kuma somnade in den 15 augusti och vi var väldigt ense om att skaffa en ny. Lino är en labradorblandning som vi köpte via en engelsk dam som håller på med rescuedogs här nere. Han har inte varit på shelter utan hos en fostermamma bortanför Carcassonne. Han är 7 månader och hur mysig som helst.

  2. Jobbigt med så hög luftfuktighet.
    Bekvämt med gångavstånd till vet.
    Ta det lugnt med klippningen av buskar, det springer inte sin väg.

Lämna ett svar