Moln vart än vi ser

Det har regnat även denna natt så luften var tung av fukt, men JR drog fram ac:n till sovrummet för annars hade vi nog inte kunnat sova alls. Det var så hög luftfuktighet att man knappt kunde andas. Men nu har vi sovit väldigt bra. Redan igår bestämde vi oss för att köra en sväng eftersom vi ändå behövde köpa nytt torrfoder till hundarna. Bra träning för Lino att vänja sig vid Mackan. När vi körde så blev vi omkörda av en Porsche av senaste modell och JR påpekade för mig att den heter Maccan. Lite roligt tycker jag.

Ni får ursäkta lite blänk då jag sitter i baksätet som vanligt just nu så Lino ska känna sig trygg. Han har ett enormt trygghetsbehov och kan han se oss alla är han trygg. Tidigare när vi kört har han legat på sin bädd som vi alltid tagit med, men idag är han mer hemtam och har hittat hundsoffan som JR gjort. Turbo ligger aldrig i den men alla andra hundar har gjort det från Ronja till Unkas och Kuma.

Idag var det mycket spännande att sitta där och titta. Vi körde inte så långt utan endast ner till Vias och stranden där. Tänkte se om det fanns någonstans där man kunde gå vid kanalen där, men det gjorde inte det så vi får köra på min ursprungliga plan.

Lite tröttsamt att vara ute och åka husbil så Lino somnade tillslut. Han gillar soffan och nu är den väl hans kan jag tro.

Jag satt och tittade ut genom fönstret på naturen som vi körde förbi.

Idag tänkte vi inte köra till Portiragnes då vi redan vet var vi kan göra promenader där. Men både jag och JR tycker om den byn där vi ofta var när vi bodde nere på Vias plage. Så mysig by måste jag säga.

Nästa gång kommer vi var så säker. Men som sagt idag körde vi endast förbi och även det stora potteriet som har 50% på allt just nu. Vi tänker inte köpa något nu så JR stannade inte där heller. Så vi sparade lite pengar idag och det var ju hundmat vi skulle ha och att inte förglömma tjock korv från Lidl.

Hemåt och förbi olivodlingarna som ger så god olja. Vi bor ju så nära att vi aldrig köper på oss för mycket som kan bli skämt. Är ju bara ett tvåpersoners hushåll. Tycker det där sista ordet ser konstigt ut så jag ska nog ändra lite på det, för det ska nog inte vara ett ord. Sådär ska det ju vara menar jag.

Passade även på att handla lite på Super-U när vi ändå var ute på skutt. En bra tur vi körde idag och det var roligt att komma ut och sitta i en sval husbil ett tag. Vi har fortfarande rätt hög luftfuktighet men den ska bli lägre i morgon. Nu ska det bli varmt på dagarna och svalt på nätterna vilket gör att nattsömnen blir bättre. Men JR campar ju med Lino som är som ett litet barn i sängen. Jag har ju Turbo som är mer än lugn och som jag får putta lite på för att få plats, men vi sover bra ihop.

I morgon hoppas vi på sol och bara fint väder. En fin torsdag skulle sitta fint nu efter all fukt.

Hur det är med mina blessyrer? Tackar som frågar de läker sakta men säkert. Jag kör med salva på muskelbristningarna och blåmärket på bröstet börjar att blekna lite. Snart är skorpan på hakan borta och så är jag vacker igen haha.

5 svar på ”Moln vart än vi ser

  1. Vad gör lite blänk, viktigast är ju att Lino känner sig trygg. Vilket han bevisligen gör när han sover i soffan.
    Var en lite lagom tur ni gjorde, trevligt att få hänga med.
    Soliga varma dagar och svala nätter gillar jag också.
    Skönt att du är på bättringsväg nu.

  2. Och här kommer gamla språkfröken fram och säger att du nog ändå hade rätt första gången; i fallet ”tvåpersonershushåll är -s- mellan personer och hushåll en bindebokstav, medan det särskrivet istället får tolkas som ett genitiv-s. Fast då bör å andra sidan ”två” och ”personers” också särskrivas och då blir det en aldrig så liten betydelsenyans. Kunde inte låta bli att gå igång på det – språk är spännande! – och du har ju inga problem att hantera svenskan, så jag blev tvungen att fundera ett tag🧐😇

Lämna ett svar