Bra start på helgen

Fast vädret har inte varit lika soligt som tidigare i veckan så har denna fredag varit väldigt fin. Jag började med att bära in tvätten som fick ligga kvar i maskinen över natten. Med öppen lucka såklart så det inte blir unken lukt. Hänger allt inne i dressingroom nu och har luftfuktaren så efter ett dygn är allt torrt.

Efter frukost började JR med det tyngsta jobbet som har med trädäcket att göra. Blanda cement till plintarna som ska hålla däcket. Men nu är det sista gången och sedan är det endast plankorna som ska sättas dit och så trappan till poolen. Ska bli så skönt att slippa kliva ner på marken och bli smutsig om fötterna efter ett bad.

Efter att jag hängt upp tvätten pressade jag ny apelsinjuice. Men JR ville köra de sista avfallssäckarna till återvinningen idag och det gjorde han efter att ha fyllt alla hål med cement. Då stannade vi hemma och Lino var helt okej med det. Hoppas han börjar förstå att även om någon av oss är iväg en stund så kommer vi alltid tillbaka.

Vi tog det lugnt och väntade på att JR skulle komma hem igen. Men så skönt att bli av med alla dessa säckar. Ja, alltid är det något som ska kastas eller göras. Vi gör ju allt själva om vi kan och får. Men allt får vi ju inte göra själv som el och rörmokeri.

Linos fostermamma hade köpt lite leksaker till honom och bland annat denna pipleksak som han inte var intresserad av först, men idag lekte han lite med den. Men hans passion är rep så det får vi nog inrikta oss på. Lika bra det för Turbo gillar inte pipdjur. Vi fick ha henne i koppel då han lekte med den en kort stund.

En liten uppdatering om hur det fungerar med hundarna. Eftersom Lino är en väldigt mjuk och försiktig kille är det inga problem. Turbo är lite tjurig då hon är trött och eftersom vi vet om det så ser vi till att hon får vara ifred då. Lite roligt är att idag fick Turbo en riktig smällkyss av Lino. Hon så lite konfunderad ut efteråt. Men det var roligt.

Så fint det blev på uppfarten nu när säckarna är borta. Men det blir fler säckar när vi klipper mullbärsträdet.

I oktober har vi ändå utesittardagar och gissa om vi trivs. Det är nu vi kan känna den stora skillnaden med hur vi haft det i Sverige under denna årstid. Lite varför vi flyttade hit ner. Klimatet är en stor orsak till att vi ville det. Att sedan ha kommit närmare det franska samhället känns väldigt bra.

Vår nya lilla familj har börjat bli väldigt bra. Livet börjar bli väldigt härligt och det efter redan en månad.

2 svar på ”Bra start på helgen

  1. Skönt att bli av med säckarna så ni får plats med nya. Det går i ett på hösten med allt som ska klippas ner.
    Roligt att det går så otroligt bra med hundarna och att du känner att du har en mysig liten familj.

Lämna ett svar