Oj vad det har regnat inatt

Troligtvis har det åskat en del under natten som var för hundarna har knölat på honom så han har inte haft en så skön natt. Men jag har sovit väldig bra haha. Så när vi steg ut i morse var det vått, vått överallt och luften var fuktig. Men efter ett par timmar hade det torkat upp så vi kunde vistas ute och hundarna blev ju glada. JR var till Weldon och köpte de sista brädorna till trädäcket. Men det blev inte mycket jobb på det idag utan lite sågande av brädorna och sedan fick det vara nog.

Jag satt ute med hundarna när JR var iväg och det var mest väntande från deras håll. Så för min del var det en lugn stund innan jag skulle vippla inomhus.

Efter en och en halv timme kom JR hem och jag kunde sätta igång med mitt projekt för dagen. Eftersom jag våttorkar med ett väldigt bra medel varannan lördag så eliminerar jag dammet till ett minimum. Så jag vipplar idag. Eller det har jag gjort så nu ikväll känner jag mig nöjd.

Vi är ju mest utomhus så länge vädret och temperaturen medger det. Så när jag var klar och JR sågat sina brädor blev vi sittande ute. Hundarna njuter av att vara ute och vi också. Vi har inte haft någon vind alls att tala om de senaste veckorna och när solen är framme så blir det riktigt varmt. Inte för att det var någon sol att tala om idag men lite blekt försökte den tränga igenom molntäcket. Det kändes riktigt skönt.

JR köpte en stor rulle med rep idag som vi kapade till och knöt knutar på. Lino gillar att busa med dessa rep och eftersom han även trasar sönder dem skulle det bli dyrt att köpa i hundaffären. Så vi gör som vi brukar köper rep och kapar själva. Unkas och Nellie våra gamla hundar brukade älska att dra i rep så då började vi köpa rullar.

Lino blir alltid så glad efter han fått sin middag och idag fick de fläskkotletter från vår middag igår. Benfria och marinerade så de hade en del smak. Det uppskattades verkligen av hundarna.

Turbo var strålande glad efter niddagen. Hon låg med ett stort leende efteråt. Jag brukar skiva ner en morot och sedan får de torrfoder för att sedan få något köttigt på toppen. Berikning kallas det och hundarna mår så bra av att få en varierad kost, Har vi spagetti eller pommes kvar från vår middag så brukar de få det med.

Vid halv sju bestämde vi oss för att gå inomhus och efter bra några minuter började det störtregna. Bra tajming från vår sida. JR lade sig och sov med hundarna och jag hade ett par timmar för mig själv att skriva på. Det uppskattar jag verkligen och JR behöver sova lite extra eftersom hundarna ligger vid honom om nätterna. Jag har min sida av sängen som visserligen inte är stor men ändå fredad från tassar och nosar.

Hösten är här och vårat vinfält har ändrat färg. Idag var det städning mellan vinrankorna. Det ska verkligen bli intressant hur och var de tänker bygga de två husen som de aviserat. Men än så länge kan vi blicka ut mot det vackra vinfältet.

2 svar på ”Oj vad det har regnat inatt

  1. Bra när regnet kommer på natten så det hinner torka upp snabbt. Då kan ni vara ute mesta delen av dagen även om solen är lite blek.
    Lino ser ut att ha mycket roligt med repet.

Lämna ett svar