Ännu en fuktig morgon

Det började redan igår kväll precis när vi gått inomhus vid sju började det att regna. Som tur var höll det uppe när vi gick ut för nattkissen. Såg Jupiter klart ovanför månen och det var rätt magiskt. Men sedan har det nog både regnat och åskat under natten. För vid fyratiden blev jag utknuffad från sängen av Turbo. Hon skulle ligga uppe vid JR och sakta blev jag utmanövrerad. Tillslut gav jag upp och lade mig skavfötters med resten av sällskapet. Gick ju bra att sova tills solens strålar väckte mig då vi har en glipa öppet för att få in luft. Så summan av min natt = skit. Men varför klaga det blir fler nätter och utan åska och regn.

En stilstudie på Lino och visst har han en fin labradorstil ? Nähä, vi har tittat runt lite och ett par engelsmän har köpt en Ungersk Vizla som visserligen är brun, vilket är den färg de alltid har. Men vår Lino är en svart variant av just en sådan hund. Fast vad vet vi. Det vi läst på om temperamentet stämmer också rätt bra med vizlan. Ärligt talat är inte Linos stamtavla speciellt viktig för vi älskar den kramiga killen.

Turbo har fullt sjå med att försöka hänga med i Linos svängar. Hon blir trött och orkar inte hela tiden, men det är bra att hon börjat röra på sig igen. Sedan Kuma försvann har hon varit så stilla. Men kanske kan Lino se till att hon tycker allt är roligt igen.

Men vi har längre vilostunder och även lilleman har börjat ta några under dagen. Han känner sig hemma i trädgården nu och även i huset. Vi ser fler tecken och gester från honom att han verkligen tycker om oss och vill vara nära. Nu känns det som vi verkligen fått en ny liten familjemedlem.

Ju längre dagen förflöt blev det skönare och allt torkade. Vi har gjort rent golven inne och JR har köpt ett par brädor till så idag sågades det och nu är det inte mycket kvar. Tror allt blir klart i morgon och då ska jag fota alltihop. Idag hade jag hand om hundarna och det var en del människor som gick förbi. Turister helt klart och de står och tittar in i våra trädgårdar. En del har hundar och våra här på gatan blir som tokiga, men bryr sig folket om det? Nej, de står kvar och tycker att det är så roligt. Säger som Povel Ramel: tycka turist trist.

Vi har som alla byar och städer en skitunge som håller på med djävelskap. Den vi drabbas av just under tiden för halloween kör omkring på en elskooter. Idag kastade han ägg på vår husbil. Hade jag fått tag i den lille djäveln så…. JR tog ut slang och borste så han fick bort skiten. Det är så svårt att få bort om det får sitta ett tag. Men en dag så haffar vi slyngeln och då ska han få världens utskällning och jag ska fota honom. Funderade när mina känslor svallade som mest på att köpa en paintbollpistol. Ja, när man är aeg så är man och vi gjorde som vuxna människor gör, satte oss ner tog en god sandwich och ett glas vin. Sedan tänkte vi på ett klarare sätt och nu bidar vi vår tid.

Min enda tanke ikväll är att jag hoppas få en bättre sömn inatt och så tänker jag att karma alltid råder i alla situationer.

4 svar på ”Ännu en fuktig morgon

 1. Inte helt lätt med två hundar i sängen. Hoppas du får sova nästa natt.
  Ni har fått en gosig, trevlig och dessutom snygg hund så ras är ju helt ointressant. Men visst liknar en Ungersk Vizla med sina långa fina öron.
  Trist med “skitunge” men en sådan ska det tydligen finnas lite överallt. Väldigt tråkigt att få ägg kastade på husbilen. Hämnden är ljuv som det sägs.

 2. Tycker att er nya hund mest liknar en jaktlabrador om än med lite gatukorsningsinslag. Livlig och pigg verkar han iallafall, ser ut behöva mycket motion utanför trädgården! Franska barn brukar inte bete sig sådär som du beskriver, de är i regel betydligt mer väluppfostrade än i Sverige. Har något hänt mellan er? Om era hundar skäller mycket på förbipasserande är det ofta anledning till mycket grannirritation i Frankrike, man förväntas stävja det, kan det vara en anledning? Det finns ju ingen anledning att acceptera äggkastning på er egendom så fortsätter sådant behöver ni ju börja med att tala med Police Municipale och La Mairie. Lycka till!

  • Vet ju inte vad för raser Lino har i sig men ungersk vizla tror även förmedlingen så vad vet vi. Han är underbar. Grannhundarna på Clemensau som är gatan bakom huset håller låda så fort det går någon förbi. Så jag tror inte att våra hundar irriterar någon.
   JR fick tag i gynnaren idag och kanske har vi stävjat ofoget.
   Ingenting har hänt mellan oss och ungarna, men vi har fått reda på att det hänt likadant för andra i byn. Vi tar det lugnt och avvaktar.

Lämna ett svar