Tisdag och nu är det trädgårdsdags

Okej, först tog jag in de tvättade lakanen och hängde dem inne i dressingroom. När jag sedan bäddat sängen och tvättat mig gick jag ut igen. Vi turas ju om med att vara ute då vi har våra egna behov att ta hand om innan vi blir ute för resten av dagen. JR förberedde allt inför tvättning av taket på Mackan. Men han vill inte gå utanför tomten då Lino blir så förtvivlad om inte jag också är ute.

Eftersom det tog en stund så började JR med att klippa mullbärsträdet och tänkte att eftersom vi tänker köra en sväng i morgon så kan vi även slänga fem säckar. Jag avbröt inte det arbetet utan gick till baksidan och klippte mina rosor, samt rensade bort ogräs. Bra att passa på nu när det regnat och marken är mjuk så det är lätt att få upp dem med rötterna. Skönt att ha bord och stolar här så man kan ta vilopauser och se var man ska fortsätta. Jag tror tyvärr att två rosor har dött men tänker avvakta ett tag och plantera nya till våren om så är fallet.

Inte så populärt att vara här på baksidan med mig. Men de kom med jämna mellanrum för att se om jag var klar. Tillslut kände jag att så var fallet. Nu har jag kvar att klippa lite på redrobin mot grannen och även toppa lite på citronträdet och kumquatarna. Sedan är det en del att göra på framsidan. Men allt behöver inte ske direkt.

Som ni ser är det mer än halva mullbärsträdet kvar att klippa. Men vi har lärt oss att inte ta i för mycket. Då menar jag arbetsmässigt för alla grenar ska bort och det stackars trädet kommer att se väldigt avskalat ut när vi är färdiga. Nu klipper JR i flera dagar för vi vet ju att ryggen tar mycket stryk annars. Man är ju ingen ungdom längre. Vi har två träd som vi bör klippa ner lite men det tar vi hjälp med till våren.

Assistenten hjälper till som vanligt och det blir en hel del avfall som jag får plocka. Men vad gör det bara han har roligt och mår bra. Han är mycket trött om kvällarna och sover som en liten söt valp. Så om kvällarna har vi lugn och ro, vilket är skönt.

Det känns roligt igen och vi börjar återhämta oss från sensommarens ledsamheter och Lino har en stor del i det. Jag brukar vakna vid sju på morgonen och när jag stiger upp ligger Lino på JR:s arm och då gärna på rygg och Turbo mellan oss. Vår lilla fina familj. Så glad att få ha det såhär bra. I morgon ska vi köra en sväng och vi får se var vi tänker gå vår promenad.

2 svar på ”Tisdag och nu är det trädgårdsdags

  1. En del trädgårdjobb på hösten med att klippa ner träd och buskar. Men tar man lite i taget blir det ju gjort förr eller senare. Duktig assistent som ser till att det blir lite spridning runtomkring.
    Då har ni kanske varit en runda i dag och hoppas det blev en trevlig promenad!

Lämna ett svar