Trädgårdsliv idag med

Jag är den som alltid tittar på väderutsikterna och eftersom det visas regn om någon dag passar vi på att göra lite arbete ute. JR har klippt gräsmattan och även om den inte är helt grön ännu så blir den mycket finare då tuvorna är klippta.

Jag har passat på att torka av alla ytor med Carolin som gör att dammet inte fastnar lika lätt. Brukar göra det ungefär varannan vecka. Sen fick jag öppna systugan för andra gången på några dagar. Det är nämligen så att vår lilleman blir rena rama derdevil när han blir övertrött. Då blir han destruktiv och gör allt för att hålla sig vaken. Tappar man uppmärksamheten för bara någon minut så har han börjat tugga på något. Han smiter bakom ryggen på en och kuddarna jag har på sängen har fått känna på vassa tänder. Som tur är valde jag att inte byta ut dem då vi bestämde oss för att köpa en valp. Väntar med det tills Lino blivit äldre.

Fick sällskap när jag sydde och Lino tycker att detta är hans stol nu.

Jag har nog inte berättat om att jag har en överkänslig hårbotten, vilket betyder att jag måste vara noga när jag sätter upp håret. Minsta lilla spännet luggar så får jag ont. Jag får även ont om jag har håret uppsatt för länge. Eftersom jag har axellångt hår vill jag gärna ha det uppsatt när jag sysslar med något eller det är varmt. Någon kanske tycker att jag skulle klippa mig kort och jag har gjort det några gånger men trivs absolut inte med det. Jag har lärt mig en del knep och så hittade JR en massagegrej för hårbotten på Super-U. Den är perfekt att använda lite då och då på dagen.

JR sopade rent uppfarten och det behövdes verkligen efter all klippning och även då kejsarträdet tappar sina tomma frökapslar. Sedan har vi ju assistenten som är duktig på att skräpa ner med kottar från magnolian och grenar som han tagit och massakrerat.

Men lilleman är även en liten softpotatis och kan konsten att koppla av mellan varven. Det blir fler och fler sådana stunder nu när han boat in sig hos oss. Han sover hela nätterna nu fram till halv tio ungefär och ibland till tio. Det gör att vi sover bättre och jag är mindre trött än tidigare. JR är mer trött och har alltid varit så han tar en powernap tidigt på kvällen när vi går in.

I morgon är det söndag och vi får se vad vi hittar på att göra då. Vädret får bestämma och orken likaså.

Jag har börjat sätta upp talgbollar i hållaren nu så småfåglarna får i sig mat och kan bygga upp lite fettreserv om nätterna blir kyligare. Än så länge har vi mellan +17 – +15 och det är inte speciellt kallt. Med fönstret öppet och lilla fläkten på sover vi bra.

Dags för mig att sova också då klockan snart är ett på natten.

2 svar på ”Trädgårdsliv idag med

  1. Väntas regn så är det bra att passa på att fixa utejobben.
    Sen stolen verkar han ha adopterat. Den klär verkligen honom!
    Jobbigt med så känslig hårbotten. Mig kan man dra i håret utan det bekommer mig ett dugg.
    Man ska vara rädd om sina små flygande vänner vilket du verkligen är.

    • Värnar om småfåglarna. Ja det är jobbigt och när jag var liten hade jag alltid flätor för att håret inte skulle bli rufsigt. Gjorde så ont att borsta.

Lämna ett svar