Första dagen som det kändes höstligt

Solen har hållit sig ovanför molnen idag och trots en temperatur på +22 har det känts lite kyligt. Vi har som vanligt hållit till utomhus ända tills det blev lite väl kallt enligt oss. Tror vi acklimatiserat oss och är lika frusna som fransmännen såhär års. De har börjat ha tröjor och jackor. Jag hade på mig min väst ett tag. Nu blir det varma drycker då vi är ute och när jag moppat golven bryggde jag kaffe som smakade så gott.

Nog har han vuxit lite på höjden eller hur? Vi tycker det i allafall. Jag har en åkomma i min högra axel som heter något och det innebär att en sena kommer i kläm vid överansträngning. I två dagar har jag haft djävulskt ont men idag tog jag kontakt med en fysioterapeut och fick en enkel övning att göra varje dag. Egentligen ska man ligga ner men jag gjorde den sittande och wow vilken skillnad på bara första gången. Bättre än både tabletter och gele som jag använt tills nu. Ska väl berätta att denna värk kommer och går vid olika tillfällen. Är nog en förslitningsskada av att ha gått med hundar under många år. Jag är bara glad att kunna eliminera värken när den kommer.

Hösten närmar sig snabbt nu och även om det inte blir så väldigt kallt så tycker växterna det. Nu tar de en paus och vi får vänta till våren på att vinfältet ska bli grönt igen. De ska ju bygga någonting och det ska bli intressant att se om allt försvinner eller hur de kommer att göra.

Gräset har börjat växa här på baksidan och om någon månad är det riktigt grönt här. Vi har med andra ord en grön vinter att vänta på. Eftersom vi väldigt sällan har under noll grader här så behöver vi inte täcka över växterna.

I veckan som kommer har vi läkarbesök, veterinärbesök och så kommer rörläggaren för att montera på den riktiga skorstenen till gaspannan. Så JR funderar på att köra till avfallshanteringen med de säckar vi har fulla. Jag tänker tvätta lakan och sedan har jag inga specifika planer. Skriver gör jag ju varje dag och är inget jag behöver planera in.

Det enda som är tråkigt med hösten och vintern är att det blir så kyligt att sitta utomhus. Tur vi har end el att pyssla med ute så vi håller oss varma. Så vi är ute så mycket som möjligt vilket Lino tycker är roligt, men Turbo vill gärna gå in efter ett tag så vi får ha dörren på glänt.

Önskar alla en fin måndag.

4 svar på ”Första dagen som det kändes höstligt

  1. Tycker också att han har blivit något högre.
    Bra med övningar som får det onda att ge med sig ett tag.
    Fullt ös hela veckan verkar det som.

Lämna ett svar