Vintertid, jaha

Vi hade funderingar på hur Lino skulle ta sig an denna nya tid. Han struntade i det för han hade ont i magen. Tror JR var ute med honom sex gånger med början klockan sex/halvsju. Jag vaknar ju till varje gång men somnar om för att bara vakna efter en stund då Lino ville ut igen. Vid nio började Turbo dänga tassen i huvudet på mig. Då gav jag upp och vi steg upp för att börja dagen.

Stackars lilleman har varit trött idag och sovit en del. Men nog har det varit en del fart på pojken också. Så vi har tagit det väldigt lugnt under långa stunder. Gjort rent golven orkade vi ändå så nu luktar det väldigt gott inomhus.

Lite sol har vi haft idag och då blev det riktigt varmt. Nå vad pratade vi om där på trädäcket? Lite roliga minnen från vår ungdom och livet i Sverige. Det vi rätt ofta skrattar åt är JR:s pappa som hade en stående fras. Om någon kom på att man skulle åka utomlands eller göra något, sade han alltid: “Man kan se det på tv”. Så det skojar vi om när vi pratar om platser vi aldrig varit på och det då vi har våra hundar. Skulle aldrig lämna dem till något hem eller sådant. Eftersom vi har och har haft rescuedogs finns det inte på kartan att de ska lämnas ensamma utan någon av oss båda. Men det är ett roligt uttryck enligt oss.

Ska även säga att JR:s mamma alias farmor såg till att de kom iväg på resor både i Sverige och utomlands. Det krävs en stark kvinna till det och det var hon.

Kan berätta ett roligt minne jag har då det var jag som gjorde bort mig. I Skåne där vi bodde i 18 år hade vi ett uterum på 30 m2 så det var stort. JR glasade in det efter att vi bott där i ett par år och då vår trädgård var mot sydväst, blev det rätt varmt i uterummet. Inte så lätt att ha växter där så det blev lyktor och figurer av olika slag. Men jag älskar ju växter så det blev x antal levande som jag tog hand om som små barn. JR byggde fönsterbrädor efter mitt önskemål. En del måste jag vattna genom att kliva in i vår bubbelpool som jag köpte. Nåväl nog med interiörfakta. Vi hade bord och stolar och på det ställde jag en väldigt naturtrogen pelargon.

Jag vattnade den flitigt tillsammans med alla andra växter. Den blommade och blommade hela våren, sommaren, hösten och även på vintern. Jag sade till JR att det är ju otroligt att pelargonen är så fin och blommar hela tiden. Då påpekade han lite försynt att den inte var äkta utan konstgjord. Med en titt i ytterkrukan kunde jag konstatera att den var full med vatten. Så där hade jag gått och vattnat en konstgjord blomma i flera veckor. Ja, JR fick sig ett gott skratt och jag bjuder på det.

Men här är det riktiga saker. För tre dagar sedan puttade jag ner popcorn i krukan där kottepalmen stod. Redan nu kommer det upp små skott. Den som jag planterade i marken har börjat vissna ned och nu väntar jag med att klippa ner den till våren. Har läst på och det är så man ska göra. Det roliga när man bor här i södern är att det växer så fort att man ser skillnad nästan för varje dag.

Nu ska vi se om hundarna greppat detta med vintertid tills i morgon.

Om en dag är vi i en ny månad. Detta med halloween har vi inte märkt så mycket av och ingen av våra grannar pyntar med pumpor eller andra saker. Vi hoppar över det och jag är nöjd med det.

3 svar på ”Vintertid, jaha

  1. Hoppas han nu slipper mer ont i magen. Jobbigt för er alla.
    Roligt att sitta och prata gamla minnen. Det där med blomman var kul. Tror inte du är ensam om det!
    Popcorn blir ju fint när det växer upp.
    Halloween är inget för oss heller.

    • Han är bättre nu. Ikväll stänger vi ringklockan och sätter en soppåse i brevlådan. Vår rara granne Sydfranskan kom och tipsade oss att vi skulle göra det. Men det hade vi kommit på efter förra året.

Lämna ett svar