En tråkig nyhet, men så är det ibland

Idag kändes det som att hösten kom och luften var kyligare. Jag satte på mig sockor och tog fram mina trädgårdstofflor. Sandalerna får vänta till våren. Shortsen hamnade i tvättpåsen och nu är det långbyxor som gäller, men snart blir det snickarbyxor för hela slanten då de är varmare. Västen tog jag på och då kunde jag sitta ute under dagen. Känner mig lite förkyld men det är som vanligt.

Varje morgon blir det ett jagalek nuförtiden och sedan tar hundarna det lugnt resten av dagen, eller inte Lino då. Han försöker få igång grönsakstantens hund och står och ger skall för att se om den nappar, sedan skäller han på tanter,flickor och kommer någon med en dramaten så blir de utskällda. Så just nu är det lite jobbigt, men allt detta tillhör åldern och det gäller att säga till så han vet att det inte är okej. Han är klipsk och efter att vi sagt till så är han helt klar med att vi inte tycker om hans skällande. Så nu räcker det att vi kommer efter så tystnar han direkt. Men är man i trotsåldern så är man. Jag får motion i allafall.

Men det finns inget ont i detta lilla lakritstroll. Han har börjat backa upp baken i mitt knä precis som Unkas gjorde. Det är så mysigt och så sitter vi och pratar.

JR tog teslan till Weldon för han behövde nya linor till staketen. De hade lossnat på utsidan mot vår gata och så ville han spänna nya på baksidan mot vår stora gata. Så det sysslade han med idag. Jag har hängt upp lakanen på tork och klippt red robin som var de sista jag hade att klippa. Jag ska klippa dandelion senare när de vissnat ner. Men eftersom de blommar fortfarande så låter jag bli det just nu.

Passade på att sopa våra gröna gräsmattor mär vinden avtog. Såg på väderappen att det regnade runt omkring men vi har inte fått en enda droppe. Åt lunchen ute idag och det blev panini som är en favorit. Men sedan började vi känna oss lite kalla och efter att hunadrna fått sin middag vid 17.00 stängde vi dörren och hundarna somnade direkt. JR satte på en dokumentär på tv och jag satt och skrev. Trevlig syssla innan middagen.

Här ser ni hur det går för mitt popcorngräs. Det kommer så sakteliga och om det inte kommer något regn de närmaste dagarna får jag nog vattna dem lite. Får väl se om de klarar vintern men jag har fler popcorn så det är bara att göra nytt till våren.

Tyvärr har nog tre av mina rosor dött och jag får köpa nya. Vi ska till min affär Jaia i morgon så jag kanske köper nya då. De ska ju planteras nu enligt min franska trädgårdsbok. Sedan ska mina nya tulpanlökar i jorden så det är lite pyssel kvar. Men i morgon blir det en sväng med Mackan och en del inköp.

Den tråkiga nyheten är att en helt underbar bloggare somnat in i sin väns armar. Jag kommer att sakna alla underfundiga inlägg och all humor. Ama de Casa så fin och nu saknad.

4 svar på ”En tråkig nyhet, men så är det ibland

  1. Så nu har hösten kommit till er också. Hoppas förkylningen bara är tillfällig.
    Lite bus blir hör till precis som mys gör.
    Tråkigt med dina rosor men du har kanske köpt nya i dag.

Lämna ett svar