Kom vi vilse eller inte?

Idag var det riktigt kyliga vindar och inte en dag man ville sitta ute i. Men vi var ute hela förmiddagen med hundarna och jag satte igång med att leka ordentligt med dem. Kastade pinnar, inte till dem utan från och Lino sprang efter. Sedan lekte vi med snöret och där blev det fart vill jag lova. Vi hade en tanke bakom då det börjar bli dagar då man måste hålla igång för att det blir kyligare. Vi kommer inte ha dörren öppen som vi haft tidigare. Därför får vi engagera oss med hundarna mer. Så idag har jag löpt en aktiveringsboll och tennisbollar. Vi får se hur det går med det.

Vi ville köra en sväng och tog vägen mot Murviel och där är man nästan uppe i bergen. Ja det blev en händelserik tur och lite längre än vad vi hade tänkt oss. Att Lino inte tyckte att det var så roligt gjorde att vi stannade och lät honom gå ut i blåsten. Ja det blåste ordentligt när vi körde upp bland bergen. Skratta om ni vill men för två från slättlandet är det berg. Fråga H som tycker att det är så fint uppe bland bergen när han kör över Hallandsåsen.

Korsade floden Orb och sedan hamnade vi i en bergsby där det var omläggning av vägen och JR blev ytterst tveksam om vi skulle köra vidare, men backa gick inte för det var så många bilar som kom. Då körde en vad vi kunde utläsa av texten på bilen en landsortspolis upp vid sidan och visade med handen att vi skulle följa efter honom. Helt suveränt och vi kom ut ur byn på ett bra och säkert sätt. Så skönt att vi slapp åka hela den kurviga vägen tillbaka.

Så kom vi fram till Cessenon och där borta ligger vår by Thezán. På andra sidan floden Orb. Vi har kört dit en gång tidigare men från ett annat håll och då blev det stopp då en skylt sade 2,5 m högt och det skulle vara en bro eller viadukt. Nu kom vi från ett annat håll och det var stor skillnad. Så snart var vi nere på leden som leder runt Beziers och mot vårat egentliga mål. En sektion grönt staket till delen vid postlådan.

Stannade vid MC Donalds och åt var sin hamburgare och rastade hundarna. Sedan blev det min affär Jaia och jösses där var det jul både högt och lågt. Jag fick snirkla mig runt silver avdelningen till guldet och sedan grönt. Tror de samlat alla tomtar som kan uppnås, glitter och kulor. Men så kom jag fram till min avdelning som är djur. Där hade jag roligt. Men mindre roligt blev det då jag skulle betala för jag hade tagit med mig fel bankkort. Så mitt i alltihop rusade jag ut och bort till husbilen för att hämta rätt. Tror kassörskan var lätt förvirrad när jag på någon svenskfranska hasplade ur mig något då jag blev så stressad. Men hon blev glad då jag dök upp och klarade av kortbetalningen. Fasen jag som trodde att jag verkligen tagit med det rätta kortet.

Vi är alla trötta efter denna dag och jag är så spänd på att prova aktivitetsbollen på Lino i morgon. En svensk tillverkare upptäckte JR när han läste på ettiketten. Jag köpte även två träben i olivträd som Lino fick prova och de splittrar inte sig vilket känns bra. I morgon ska det bli ett annat väder och vi får se vad det blir då.

2 svar på ”Kom vi vilse eller inte?

  1. Det var verkligen en händelserik tur. Skönt att få hjälp när det har “kört” ihop sig.
    Så snopet att ha med sig fel kort!
    Vilket vacker huvud Lino har.
    Har han haft roligt med sin nya aktivitetsboll?

Lämna ett svar