Vi körde en tur

Det har regnat inatt och var rätt fuktigt i luften på morgonen. Eftersom vi befarade att det skulle regna under dagen så hade vi planerat en tur med Mackan idag. Men vi tog det lugnt och eftersom vi skulle göra en del matinköp först och sedan kasta en del gammalt staket på återvinningen. Skönt att bli av med det så inte Lino hittar det och börjar sprida det runt trädgården.

Så vårat första mål var Lidl i Murviel och sedan till baka till återvinningen som ligger åt motsatt håll. Så till Murviel igen och det är en by med tränga gator för en husbil. Men ett måste om man ska den vägen och vi styrde mot St Genis de Fontedit. En by där vi tittat på hus och träffat vår mäklare ett par gånger. Kanske en trevlig by, vad vet jag men huset var inte riktigt vad vi ville ha. Men i början trodde vi att det var i området där vi skulle bo. Att det sedan blev ett par mil västerut blev ju bara så bra, både med huset och vädret. Man kan inte få en skåning att bo i någon bergsby och det hade jag förstått tidigt. Jag vill inte heller bo i en väldigt kuperad by, vilket inte är alltför lätt att hitta här.

Det har ju varit halloween och rondellen till Murviel har kvar sina dekorationer inför den helgen. När vi var klara med våra inköp körde vi tillbaka åt andra hållet.

Passerade vår gata igen och sedan skulle vi till Magals var det tänkt men JR var i andra tankar och svängde mot Beziers i rondellen, vilket egentligen var bra för tiden går ju och jag kände på mig att det var dags för en kisspaus för hundarna. Så vi körde vidare. en bit.

Körde förbi en hästfarm som hade flera hästar ute i hagarna.

Passerade en vacker rondell och jag kunde ju inte låta den passeras utan att ta ett kort. Det är ett nöje att köra runt på landsbygden här nere för plötsligt kommer en sådan vacker rondell. Men vi skulle ju stanna och naturligtvis rundade vi en ny rondell på vägen mot Beziers och där stannade vi,

Jag gick inte in i detta hus men vi stannade här och hundarna fick en liten promenad. Vi åt wraps med kyckling och skinka/cheddar som JR köpt. Så gott och multivitamin dryck så vi hade energi till fortsatt färd. Den gick in till Brico Man vid Beziers där JR köpte en staketdel till för att sätta bakom vedboden. Har man en nyfiken valp så gäller det att täppa till hål där han kan ta sig ut på muren. Jag vill ha nya lampor i rabatten på framsidan då en av de gamla gick sönder och den andra håller inte glaset och solpanelerna på dem börjar bli slitna. Så jag var inne där på Brico men de hade inte vad jag ville ha.

Därför körde vi in till Castorama på vägen hem och jag hittade mina nya solcellslampor som jag hoppas ska bli fina. Sex stycken lampor vilket gör att vi har några extra till en annan plats. I morgon ska JR få sätta ihop dem och det ska bli så roligt att se hur de lyser.

Solen började sakta gå ned när vi närmade oss byn. Tog flera bilder men dessa två tyckte jag blev finast. Hundarna var glada att komma hem och då klockan var fem fick de sin middag och så satt vi ute en kort stund. Det var +18 så vi frös inte alls.

I morgon kommer rörmokaren under dagen och sätter dit vår skorsten till gaspannan. Ska bli skönt att äntligen få allt klart.

2 svar på ”Vi körde en tur

  1. Tack för den trevliga turen, kul att få hänga med. Fina bilder också.
    Mycket bra med solcellslampor och fint när dom lyser i mörkret.

Lämna ett svar