Idag känns det lite ,Jaha

Solen lyste så fint idag och det blev väldigt varmt. Vi väntade hit rörmokaren som skulle komma idag. Men det var först på eftermiddagen så jag hade en del som jag ville göra innan han kom. En del disk låg för ombesörjning efter gårdagen. Jag har äntligen fått JR att lägga stora fat i blöt efter att vi ätit något som lagats i ugnen. Får det stå över natten är det ju så mycket lättare att göra rent. Därför har jag tagit på mig att göra det.

Sedan var det dags att göra ny apelsinjuice då vi drack det sista till frukost. Det gjorde jag under tiden JR satte ihop solcellslamporna som jag köpte igår. Jag tycker det blev väldigt fint.


De lyser så fint och JR satte fyra i rabatten på framsidan . Där ska två eller tre nya oleandrar planteras till våren så det kommer att bli så fint.

Det blev ju två över och efter lite funderande kom vi på var de skulle sitta.
Det var fästen med så att man kunde sätta dem på staketet på baksidan och det blev riktigt fint. Om man sätter pekaren på pilarna kan man se hur det ser ut på dagen och senare när mörkret lägger sig.

När jag var klar med mina bestyr och JR sina satte vi oss ute och väntade på rörmokaren. Han kom och hade fel rör med sig och sedan hade han problem att sätta ihop pannan som den var. Så visst fungerar den, men någon ny skorsten har vi inte efter tre timmars jobb, Trodde topplocket skulle gå av på JR men han behöll lugnet och sedan fick ju jag höra det ena och andra när rörmokaren åkt. Nu kommer han tillbaka på lördag med rätt längd på röret och förhoppningsvis ska allt vara klart. Man brukar väl säga tredje gången gillt.

Vårat energibolag har ringt flera dagar i rad men man måste vara något at en supersnabb actionhjälte för att hinna svara innan de lägger på. När JR ringt upp igen har det varit en automatisk telefonsvarare. Men idag hann han svara innan de lade på och det var nästan som att vinna på lotto.

Rosen har slagit ut nu och den är så fin. Men två plantor har tyvärr dött så dem ska jag byta ut till våren. Nu ska jag närmast plantera mina tulpaner och så skörda en del kumquats som mognat. Fredag i morgon och det blir endast en del småpyssel, JR ska ta teslan och handla. Kanske göra det sista på staketet som fått vänta. Det är väl ca en meter som inte är klätt ännu. Inget större jobb med andra ord.

Vacker solnedgång och JR gick fram och tillbaka till tömningsplatsen för våra tunnor då han glömt att det är helgdag i morgon. Första världskrigets slut firas och här heter det Det stora kriget. Tror de flesta byar har någon eller några invånare som stupade under det kriget.

3 svar på ”Idag känns det lite ,Jaha

  1. Tjusigt när lamporna lyser i mörkret.
    Varför ska det bli rätt med en gång när det kan bli fel flera gånger!!
    Väldigt vacker ros.

Lämna ett svar