Skorstenen är på plats men….

Vi var uppe tidigt men ja jag vet inte om det var någon nytta med det. Var väl så att vi vaknade tidigt då det var idag rörmokaren skulle komma tillbaka. Klockan tolv hade JR och mannen kommit överens om, men jag hann både bädda efter frukosten och sedan även dammtorka hela huset. Där inser ni nog att rörmokaren inte alls kom klockan tolv utan snarare halv två. Nå han kom i allafall. Skorstenen kom på plats och det tog hela dagen för han åkte halv fem på eftermiddagen. Då hade han lånat både borr, hammare och en del annat av JR. Konstigt att inte ha verktyg med sig till allt man ska göra.

Ser betydligt bättre ut än plaströret vi haft. Men och här kommer ett stort men, gaspannan fungerar inte och JR misstänker att filtret rörmokaren satt dit är det gamla vi hade och det täpper till hålen så pannan inte får in luft. Jättekul är det ju inte och dessutom lördag så återkoppling från den som kan gaspannan är noll. Rörmokaren kunde ingenting om gaspannor. Han kunde endast koppla rör. Trodde att topplocket skulle gå på JR när han upptäckte att gaspannan stannat. Men lite mat och ett glas starkt gjorde att han började tänka rationellt. Tur att vi inte har någon kyla här för det är varmt inomhus så vi klarar oss. Passade på att duscha innan vattnet blir för kallt. Men vi har ju husbilen och vi kan duscha där om gaspannegubben dröjer.

Det har verkligen gått troll i detta gaspannebyte. Sex månader har vi hållit på. Först med att försöka få en offert och nu detta krångel efter bytet med skorstenen. Jösses säger jag bara.

Vi har varit ute hela dagen och JR har varit med oss största delen av tiden. Men han ville ju hålla lite koll på rörmokaren så han har varit inne då och då. Men hundarna har haft en rolig dag. De fick sitt lördagsgodis vilket består av lite större tuggben och Lino vill absolut ligga bredvid Turbo och tugga på sitt.

Jag upptäckte en blomma på citronträdet och kanske kanske får vi frukt på det nästa år. Det hade varit så roligt. Vi får se.

En kort sväng runt trädgården innan det var dags att dra sig inomhus och stänga alla fönster. Hundarna skulle ha sin middag om några minuter och idag blev det lite torrfoder,slantar av morötter, lite kött i buljong med haricort verts och på topp lite överbliven lasagne från gårdagens middag. Det uppskattades av våra fyrbenta gäster.

I morgon är det söndag och jag får väl koka vatten till moppningen. Men det fungerar bra det också. Golven kommer att bli rena och fina.

Suss gott så hörs vi i morgon.

3 svar på ”Skorstenen är på plats men….

  1. Märkligt att inte ha verktyg med sig! Så bra att JR är välförsedd med det.
    Jaa, varför ska det gå smidigt när det kan krångla. Fattar inte varför det så ofta är så.
    Ingen dålig middag till hundarna, förstår att dom är nöjda.
    Antar att golvtvätten gick bra.

Lämna ett svar