Vintern smyger sig på

Första advent idag och nu är det endast fyra veckor kvar till julafton. Vår fjärde som vi firar här i detta hus. Julpynt är vi inte speciellt förtjusta i trots att jag fick med jullådan hit. Men nu med en snart 10 månaders valp är pynt inte aktuellt alls. Varken utomhus eller inne blir det mer än ljus och vår spis som får sprida julstämning. Det blir ju jul i alla fall. Vi har en ljusslinga som ska få hänga på rosenstaketet precis som förra året.

Vi har nog varit ute fem timmar totalt idag med hundarna och de verkar väldigt nöjda med det ikväll. Allt börjar ju som vanligt med morgonbus då hundarna rusar runt och leker med varandra. Sedan kan vi gå in och äta frukost tycker de. Vi stiger ju upp lite tidigare än innan Lino så därför behöver vi en stund att vakna upp på. Så vi står väl som två zoombies och låter hundarna rusa runt. Men frukostarna är väldigt lugna. Idag sade JR att det var frost i gräset men jag såg inte det. Får väl lita på hans ord då. Jag öppnar ju upp alla jalusier inomhus innan jag går ut så det är väl klart att det blivit ett par grader varmare då.

Vi turades mest om att vara ute och någon stund var vi ute allihop. Men sedan var vi inomhus när det var dags att göra rent golven. Nu luktar det så gott inne. Jag köpte en dunk med grön såpa som tyvärr snart är slut. Det luktar så gott när man torkat golven med det. Men jag ska nog hitta något annat som också luktar gott. Har tidigare kört med lavendel men jag är ute efter något grönare om ni förstår vad jag menar. Har ju hittat tvättmedel med bikarbonat så jag ska säker hitta något bra till golven också.

Annars har väl dagen flutit på i lagom takt. Men ingen får tro att vi inte har koll på läget för det har vi. Fråga Lino och Turbo så får ni veta. Jag sopade ute och det mesta av skräpet på de gröna mattorna är borta. Men det ordnar hundarna så efter ett par dagar är det dags igen för nästa sopning. Men som jag sade till JR innan gräsmattorna lades på var att jag hellre sopar än klipper och rensar bland plattorna.

Har vi firat första advent? Nja, egentligen inte alls för vi vet att det är så ändå. Jag har bytt lakan i sängen så ikväll sover vi gott.

Godnatt säger jag nu och så höres vi i morgon.

2 svar på ”Vintern smyger sig på

  1. Lite pynt räcker långt. Gäller att tänka sig för innan när man har en glad och nyfiken valp hemma.
    Håller med dig om att det är bättre att sopa än rensa mellan plattorna. Hade väl fått sopa i alla fall?

Lämna ett svar