Tisdag med sol blev det

En kylig vind har vi haft idag men det är bara att klä på sig och inte vara stilla när man är ute. Så vi har gjort lite arbete som hämta soptunnan, jag har tvättat lakan och JR har faktiskt varit till posten med ett brev.

Här bevakas grinden då JR gått iväg för hämtning av soptunnan. Något som hundarna inte tycker är ok för alla ska vara på samma sida av grinden. Men eftersom han strax var hemma igen så var inte känslorna så upprörda. Men de gör detta var gång någon av oss går ut genom grinden.

Solen värmde skönt idag trots vinden och förutom lite småsaker ute så pressade jag apelsiner till vår morgonjuice. Tydligen har vi varit ute tillräckligt för ikväll är hundarna trötta och sover. Men de är ju med i varje moment vi gör om dagarna så de blir trötta.

Det verkar som hundarna menar att borta bra men hemma är bäst, då de varit så glada idag. De har skuttat runt och bara haft roligt efter morgonbuset. Ett måste enligt hundarna för att börja dagen.

Lino har hittat en bra plats att spana på och där står han och sitter/ligger ofta. Någon håller på att göra sig ordentligt hemmastadd i vår trädgård. Turbo har ju sina ställen redan och nu ska Lino hitta sina. Men nu när det är kyligare ute så är det ju inte så skönt att ligga och sova utomhus. Därför går vi in vid 15.00 och då har hundarna varit ute sedan 11.00 ungefär. Efter det blir det kortare stunder för toalett och lite annat som hundarna tycker är viktigt. Vi turas om med de turerna och jag har börjat låta Lino vara lös även när det är mörkt ute. Hittade inget blinkhalsband på Jaia men vi har bra belysning så jag klarar mig, men JR har svårt att se Lino på kvällarna då mörkret fallit.

Lite vila inomhus efter timmarna utomhus känns bra.

En stund för oss tvåbenta att äta en bit och idag blev det varma mackor á la france. Gott och precis lagom innan det senare blev dags för middag som blev squasch med köttfärs. Eftersom vi stiger upp minst en timme tidigare än tidigare så blir vi hungriga fram på eftermiddagen. Sedan äter vi middag sent så som fransmännen gör. En bra vana vi anammat som vi mår väldigt bra av.

I morgon är det 30:e november och sedan börjar julmånaden. Vi pratade om vad vi ska äta på julafton och nyårsafton. Tror vi blev eniga. Eftersom vi inte är förtjusta i den svenska julmaten så blir det inget sådant. Men gott ska det bli. Champagne har vi hemma och vin till maten så det är endast maten som ska köpas. Små saker som vi diskuterar om dagarna.

Önskar en god natt och fin onsdag.

2 svar på ”Tisdag med sol blev det

  1. Bevakning av grinden är en viktigt uppgift för hundarna. Dom sköter det bra antar jag.
    Vila inomhus ser behagligt ut.
    Gott med lite mellanmål när man äter sen middag.

    • Vi stiger ju upp en timme tidigare nu tack vare Lino som väcker oss. Så man blir lite hungrig vid 15:00. Då äter vi något lätt. Grinden är välbevakad och här är man skyldig att sätta upp en skylt som säger det.

Lämna ett svar