Härlig dag ute

Kylig morgon men sedan steg temperaturen och på dagen hade vi +17 och det var så skönt för vinden var minimal. Idag tvättade jag en pläd och hundarnas handdukar som var så smutsiga efter de dagar det regnade. Solen var så stark idag att jag var tvungen att sätta på mig solglasögonen. Men det var perfekt för hundarna.

Det har varit så lugnt idag att man nästan kunnat tro att det var helg. För helgerna på denna årstid är väldigt lugna och tysta. Jag kunde höra när sydfranskan ringde någonstans då hon stod i sin trädgård och de enda som störde var småfåglarna.

Apropå fåglar så var det massor av starar som flög över oss och landade i vinfältet idag. Måste varit över flera tusen. Tror de samlas här för att sedan flyga söderut mot Afrika.

Ja blå himmel har vi haft hela dagen och nu har vi verkligen fått en ordentlig dos d-vitamin. JR har tvättat alla fönster på både ut- och insidan vilket han verkligen ville att jag skulle skriva i bloggen. Det tog väl två timmar och nu är alla flugskitar borta. Det är ett djäkla jobb att få bort dem. Även om man försöker hålla efter hela tiden så blir det inte riktigt bra. Men nu är det gjort och så fina fönster vi har nu.

Lino var helt förundrad över alla fåglar och satt och titta de på dem när de flög och landade om vartannat på vinfältet. Detta är faktiskt den första vintern för honom eftersom han är född i februari och de första tio veckorna uppfattade han inte vilken årstid det var. Ja, hela första halvåret är ju att lära sig vad det ena och andra är. Så det är först nu han uppfattar saker och företeelser.

Det är ju dessa dagar som gör att vintern här nere inte känns så jobbig. Fick ett foto av skåne för tio år sedan och det var en bra påminnelse som någon skrev, varför vi flyttade hit. Men nu börjar nätterna bli kyliga och natten till idag hade vi nog endast +5. Så det är lite bitigt när vi kliver ut om morgnarna.

Torsdag och ny månad i morgon. Sista för detta år och julen närmar sig snabbt. Vi brukar titta en del på Musikhjälpen på svt och det är roligt att ha detta på om dagarna. Det har blivit något av en tradition sedan jag bröt mitt ben och fot. Tidigare hade vi väl inte tid att titta så ofta utan det blev en stund på kvällen. Annars har vi radion på hela dagarna och lyssnar på en fransk station som sänder musik i vår smak. Vad jag känner är att vi borde nog se mer fransk tv också. Så det ska jag se till.

Igår tankade jag ner ett nytt bildredigeringsprogram som jag leker lite med. Satte ett filter och gjorde en del ändringar. Man blir ju inte fullärd bara för att man laddat ner ett program. Det kommer att ta tid och det är något jag ska pyssla med under vintern.

Med det skrivet så avslutar jag dagens inlägg och återkommer i morgon.

4 svar på ”Härlig dag ute

  1. Er vinter känns lite som slutet på våra somrar..det ser onekligen lite skönt ut på bilderna för den vintern vi har just nu är +2 och regn fuktigt blött och rått känns inget vidare.. lycka till med foto programmet sånt är jättekul..ha ett fint slut på veckan nu..👍🤗🐶

  2. Kyliga nätter och soliga varma dagar är helt underbart.
    Mycket jobbigt att putsa fönster, skönt att JR sköter om det.
    Roligt med nytt bildredigeringsprogram men jag gillar bäst bilder som är “äkta”. Gärna ögonblicksbilder.

Lämna ett svar