Andra advent

Regnet har dragit vidare och solen gör allt för att torka upp överallt. Hundarna var glada för nu kunde de vara ute hela dagen. Men vi tvåbenta turades om att vara ute då det var lite kyligt efter ett tag. Vi är lite förkylda så det räcker bra med snuvan för mer krämpor vill vi inte ha. Gissa om hundarna har lekt jaga idag och flera gånger dessutom. De har väl haft en del uppdämd energi efter regnandet.

I byarna här omkring kanske en del firar andra advent, men det är nog flest inflyttade som gör det. Men det är flera julmarknader som besöks nu innan julhelgen. Men det stora här idag är Barbeq. Fete des Pompiers, vilket är brandmännens fest som de håller varje år på stationen i Murviel som är vår grannby.

Inte ofta man ser den franska flaggan hänga i privata hem, men vår rara Sydfranska hade en hängande vid dörren idag. Vi blev lite häpna men tror det har att göra med festen idag. Såg inte till henne idag så jag kunde fråga och det var lite synd. Det kan ju vara en annan anledning till varför flaggan hänger uppe.

I solen är det varmt och där stannade jag mest hela tiden. Lite annorlunda mot det man gör på sommaren. Då är det ju skuggan som gäller.

Veckan som kommer ska vi göra ett viktigt inköp för JR har nött ner sina skosulor på gympadojorna och det är inte bra. Så ett par nya herrskor står högt upp på listan. Men eftersom vi väntar på en knivslip så inväntar vi meddelande om när den kommer att levereras vid vår grind.

Lite lustigt är det att man redan börjat plocka bort alla julsaker från affärerna. Nu hoppas jag att det åtminstone ska finnas en liten ljusslinga till vår gamla grind på baksidan. Jullådan står längst bak i förrådet och JR vill inte ta fram den eftersom vi i år avstår från julpyntet då vi har en virvelvind hemma som är snabb att rycka till sig saker. Därför får vår jultomte sova detta år.

Att Turbo blivit som en valp igen hjälper inte mycket när vi försöker uppfostra Lino. Så när vi fått ordning på honom så ser hon till att han blir som en virvelvind igen. Bara att börja om igen och ibland känner man sig som en utsliten trasa. Men vi har ju varit med om detta tidigare och när väl denna tonårsperiod är över brukar en jättefin liten kille komma fram. Ska väl tillägga att Lino har fler fina och mysiga stunder så vi lever på dessa.

Ny vecka börjar i morgon och det ska bli fint att närma sig julafton och sedan ett nytt oskrynkligt år. Önskar alla en fin vecka med tillräcklig värme inomhus.

6 svar på ”Andra advent

  1. Inte dumt med sol igen så hundarna kan leka och busa utomhus.
    Hoppas ni får besked om knivslipen snart så att ni kan komma iväg och köpa nya skor till JR.
    Tids nog så blir Lino “vuxen”, bara att njuta av “tonårstiden”.

Lämna ett svar