Två viktiga saker avklarade

I morse körde JR mig till vårdcentralen då jag skulle lämna lite prover. Jag är så förundrad över hur skickliga alla systrar här är på att sticka i armen. Aldrig ett blåmärke eller att man ens känner av att de sticker. Likadant är det när man vaccinerat sig. I Sverige kunde jag ha ett blått armveck efter att ha lämnat prover. Jag fick vänta tio minuter då systern var på hembesök, men sedan gick det snabbt. Få se om jag får besked av vår läkare i morgon eller får vänta efter strejken de ska ha i slutet på veckan. Men jag har gjort mitt så jag är nöjd.

Vi körde förbi hundshoppen på väg hem och jag var in och köpte några tjurhorn till. De gamla är inte slut ännu men det är bra att ha nya hemma när de är det. Hundarna älskar att gnaga på dem och de blir inte dåliga i magen som de kan bli av vanliga ben.

Morgonen var kylig med endast +4, men när solen varit uppe ett par timmar blev det riktigt skönt och vi satt ute lika länge som igår. Jag körde en maskin med kläder och sedan är allt tvättat för denna vecka.

Eftersom dagarna är kortare just nu så försöker vi vistas ute så mycket vi kan för att må bra. Tror solen försvinner runt halv sex på kvällen och då mörknar det rätt snabbt.

Vi brukar dra oss inomhus vid tre för då börjar det bli kyligare och idag hade jag ett administrativt jobb att göra. Jag har med JR:s hjälp ansökt om ett franskt körkort. Mitt svenska har gått ut och det var dags att förnya körkortet. JR hade scannat in alla papper efter en lista som vi har och så var jag in på Ants sida och fyllde i formuläret och bifogade alla papper. Det tog väl 15 minuter och var superenkelt. Nu får jag vänta på det preliminära körkortet ett par veckor och efter ytterligare några veckor kommer det riktiga körkortet.

Så ikväll firar jag med ett glas rött till våra youtubare som just nu korsar Atlanten på väg till England och Southampton. Betydligt äventyrligare än det liv vi har, men som JR:s pappa sade: “man kan se det på tv.” Så det gör vi gärna. Torskgratäng till middag lagade JR och snart blir det en kopp espresso.

I morgon ska vi köra och köpa skor till JR och lite annat som är tungt. Vet inte vad jag ska kalla det men det är ett slags klackar att ha under grinden så glipan inte är så stor. Nu har vi brädor där och det är rätt jobbigt att ställa upp dem efter man öppnat grinden.

Men det blir i morgon och nu loggar jag ut för denna dag.

4 svar på ”Två viktiga saker avklarade

  1. Blodprov och hundgodis är viktigt.
    Man får ju utnyttja dagen ljusa timmar till att vara ute.
    Så bra att det var enkel med att söka franskt körkort. Bara att vänta nu då.
    Hoppas JR hittade nya bra skor?

Lämna ett svar