Nya skor var det dags för

Eftersom vi inte tycker om att ge oss iväg tidigt på morgonen valde vi att köra när återvinningen öppnade efter lunchstängningen. Men vi var en timme tidiga, nästan så därför blev det skoinköp först.

Inte så mycket trafik på 154:an som går förbi vår by, så vi kom snabbt ut och genom allén som börjar strax efter vår utfart.

Blå himmel och strax passerade vi Corneliham.

Vi stannade i Beziers och Intersport som vi hade sett skulle ha snygga fritidsskor till JR. Jag och hundarna tog det lugnt i husbilen och jag var enormt glad att slippa gå in i någon affär för det var smockfullt med bilar på parkeringen. Men JR tog sig in i affären och hittade ett par andra skor som är väldigt snygga. Det är ju inte gympaskor han ville ha utan mer fritidsskor. När vi kom hem frågade jag om han skulle kasta de gamla som har hål i sulan men icke sa nicke. De kan vara bra att ha ibland fick jag till svar.

Efteråt tog vi ringleden söderut och svängde av här mot gamla stan i Beziers.

Fortfarande blommande rondeller. Julfint eller hur?

Förbi stadens stora köpcentrum och så var vi i den gamla delen av Beziers som för övrigt är Frankrikes äldsta stad. Romarna var ju här och härjade, så även i vår lilla by.

Monumentet över alla som stridit i världskrigen och jag tror att det är främst det första som så många fransmän stupade man rest detta. Finns i alla byar här nere.

Borgen med en väldigt fin muralmålning över slussarna i Canal de Midi som går genom staden.

Visst är den fin?

Körde över nya bron som ligger precis bredvid Pont Neuf som är en bro byggd av romarna. Så den kör man inte över med bil längre.

Ha, jag hittade en gran minsann som stod i en liten park vid utkanten av staden. Annars så vi inte mycket av juldekorationer såhär i utkanten av den gamla delen av centrum. När vi varit en vända bort till Brico Depå och köpt klackarna till grinden vände vi hemåt och körde in till återvinningen med lite skräp. Sedan blev det hem för matinköp och matintag när vi väl var hemma igen.

Det var onsdagen och i morgon är det torsdag och vi får väl se vad det blir för väder innan några planer görs. Så titta in i morgon kväll så får ni veta det.

4 svar på ”Nya skor var det dags för

  1. Trevligt att få hänga med på rundan med fina bilder från omgivningarna.
    Muralmålningen är väldigt fin.
    Men gamla skor kan komma till användning, vänta och se!!!!

Lämna ett svar