Kändes lite som vinter idag

En jämngrå himmel och +7 gjorde att vi fick vintervibbar idag. Hundarna lekte och höll sig varma och jag sopade de gröna mattorna som var lite skräpiga. Fick välbehövliga pauser då de rusade förbi mig och även körde hoppsansa runt mig och kvasten. En grå katt ute på vinfältet fick Lino att ta operatoner. Men de var nöjda med utelivet efter ett par timmar. Låg inne och gnagde på tjurhornen i värmen. Jag gjorde något jag lovat länge. JR köpte fritidsbyxor för några månader sedan och de var lite för långa. Två par köpte han och de svarta har jag lagt upp för länge sedan, men de gröna har fått vänta. Idag tog jag itu med att lägga upp dem. Jag var nöjd och JR blev glad.

Jag lekte även i mitt fotoprogram och fick till ett vintrigt foto. Det har inte snöat här men faktiskt så kom det ett lätt regn på kvällen. I högre terräng har det snöat en del och det gläder väl alla som tänker sig en vit jul. Många fransmän tillbringar jul och nyår i Pyrenéerna eller Alperna. JR kunde berätta att det var mycket skidutrustning mm sådant som såldes på Intersport. Men sådant tillhör förgången tid för oss. Jag har åkt mycket skidor i mina dagar. Både i Alperna och i Sverige. Bodde ju i fyra år uppe i Norrbotten så då åkte vi till Dundret, Abisko, Tärnaby och Riksgränsen. Roliga minnen att ha.

En av våra hundar har ju upplevt vintern och 2018 såg det ut såhär i vår trädgård i skåne. Bra mycket vintrigare än vi haft här idag, men det räcker så bra med detta.

Som ni kommer att märka blir det en del gamla foton då jag inte fann det så intressant att fota ute idag. Men jag tycker ju att det är så roligt att fota och allt får ju inte plats här i bloggen då jag ofta tar flera bilder på samma motiv och det gäller absolut hundarna. Det är svårt att fota djur, men roligt på samma gång. Så medan JR tog teslan till posten med mitt körkortsfoto så tittade jag på bilder.

En skön sprakande eld hade vi i spisen idag. Inte för att vi har kallt utan mer för mysfaktorn och ljudet när det brinner. Så trots att vi inte har något julpynt får man en känsla av att det är december då man tänder en brasa på kvällen. Om några dagar kan vi traska omkring i våra pyjamasar på kvällarna, vilket ska bli så mysigt.

JR tycker det är roligt att laga mat när han har tid till det och idag bjöd han på marinerade fläskkottletter övertäckta med en god tomatsås kryddad med basilika, champinjoner, lök och toppad med cheddarost. Allt gratinerat i ugnen. Till det fick jag smashed potatis. Färska grönsaker har vi alltid till vår mat.

Mätt och belåten tänker jag se något roligt på tv och sedan krypa till sängs. Ny bok ska jag leta rätt på så vi kan lyssna en stund innan John Blund infinner sig.

6 svar på ”Kändes lite som vinter idag

  1. Fina foton är det vare sig dom är gamla eller ej det är roligt att få se..👍 Vi har just nu -4° och det snöar.. återstår att se om det blir lika mycket som för några veckor sedan men jag gillar det i alla fall till Jul..Ha en riktigt fin tredje advent nu kram Nicki 🤗🌬️🥶❄️

  2. Det var ju skönt att JR fick sina byxor i rätt länge.
    Vilken god mat han lagade, han måste ha blivit väldigt inspirerad.
    Hoppas du hittade en bra bok att lyssna på.

Lämna ett svar